AUSTRIJA

1439

Dolina Gastein se nalazi se u sklopu najveće skijaške regije u Austriji – Ski Amade u pokrajini Salzburg. Dva najpoznatija centra, Bad Gastein i Bad Hofgastein prostiru se na visinama od 845 m do 2.650 m. U dolini Gastein su smeštene i dve najpoznatije termalne banje ove regije: „Felsentherme“ i „Alpen-therme“ u kojima možete da uživate u termalnim bazenima, saunama i raznim masažama. Oba mesta obiluju restoranima, kafićima i prodavnicama.

U blizini prelepog grada Villacha, iznad jezera Ossiacher uzdiže se skijaško područje Gerlitzen, nama najbliže austrijsko skijalište. Prostire se na visinama od 1.000 – 1.911 m n/v. Za skijaško trčanje uređeno je 47 km staza. Kao posebnu atrakciju navodimo jako dobro konfiguracijski smišljenu stazu – Kloesterle, sa ukupnom dužinom od 7,5 km do koje vodi žičara osmosed. U podnožju Gerlitzena na samom jezeru nalaze se nekoliko malih mesta od kojih su najveća Annenheim i Bodensdorf, sa brojnim restoranima i barovima.

Ischgl je mondensko skijalište, ušuškano u dugačkoj, uzanoj Paznaun dolini, južno od St Anton-a, na samoj švajcarskoj granici.

Kaprun i Zell am See nalaze se u austrijskoj pokrajini Salzburg. Kaprun i Zell am See predstavljaju jedno od najlepših ski centara Austrije. Nalaze se na nadmorskoj visini 780 m uz jezero Zell am See i pružaju idealne uslove kako za skijanje tako i za snowboard i skijaško trčanje. Skijaške staze se nalaze na 780 do 3.029 m n/v. Skijalište Kaprun omogućava skijanje na glečeru čak i do maja meseca. Prevoz do skijališta je odlično organizovan. Mesta su bogata restoranima, barovima, noćnim klubovima i prodavnicama.

Ski centar Katschberg se nalazi na samoj granici Štajerske i Koruške, i zbog svog fun parka idealno je mesto za porodice sa decom.

Kitzbühel je mali, živopisni gradić sa istorijskom tradicijom i nalazi se u austrijskoj pokrajini Tirol.

Skijališta Maria Alm i Hochkönig su deo najvećeg sistema žičara u Austriji – Ski Amade. Nalazi se u austrijskoj pokrajini Salzburg, u regiji Hochkönig. Skijališta Maria Alm i Hochkönig su deo najvećeg sistema žičara u Austriji – Ski Amade, tako da gosti sa jednim ski passom imaju pristup na svih 276 ski liftova i preko 850 km staza. Ukupna dužina staza iznosi 150 km od kojih su 52 km lakih, 83 km srednjih i 15 km teških. Nalazi se na nadmorskoj visini od 860 – 1.900 m n/v. Raspolaže sa 4 gondole, 8 sedežnica i 20 ski liftova. Pruža idealne uslove za nordijsko skijanje, sankanje i klizanje.

Ski centar Nassfeld je jedno od nama najbližih i najpoznatijih austrijskih skijališta, nalazi se u blizinu gradića Hermagor u pokrajini Koruška. Posebnost skijališta je ta da se jedan deo staza nalazi u Italiji, a jedan deo u Austriji. Skijalište se otvara početkom decembra i sezona traje do sredine aprila. Staze se prostiru od 610 – 2.020 m n/v. U podnožju ski centra je veliki glvni parking i polazna stanica iz koje kreće i Millenium expres gondola. Vožnja gondolom traje desetak minuta uz dve međustanice.

Gradić Schladming predstavlja centar skijaške regije Dachstein-Tauern.

Sölden (Soelden) se nalazi u pokrajni Tirol, u dolini Ötztal i jedno je od najvećih, najbolje uređenih i najpoznatijih austrijskih skijališta. Čine ga tri povezana dela: Gaislachkogl (do visine 3.041 m n/v), Giggijoch (do visine 3.018 m n/v) i glečerski deo, koji se sastoji od dva glečera; Rettenbach i Tiefenbach (do visine 3.249 m n/v). Na glečeru Rettenbach se voze veleslalomske trke za svetski skijaški kup, i trke svetskog snowboard kupa. Skijalište se prostire na visini od 1.350 do 3.250 m n/v, a veći deo skijališta se nalazi na visini iznad 2.000 m. Maksimalan kapacitet sistema je 68.000 skijaša na sat. Osim skijanja ovde možete da uživate i u planinarenju, pešačkim turama po glečeru ili sankanju. Blizu Söldena je mesto Längenfeld u kojem se nalazi veliki „Aqua centar“ sa termalnom vodom i kompleksom bazena, sauna i whirpoola. Na samim stazama je veliki broj restorana, a samo mesto je veoma živo i obiluje barovima, restoranima i prodavnicama.

POGLEDAJTE PONUDE ZA ZIMOVANJE U AUSTRIJI
 ODEON zimovanje -Bad Gastein-individualno
 ODEON zimovanje Bad-kleinkirchheim-Individualno
 ODEON zimovanje -Kaprun- Individualno
 ODEON zimovanje -schladming-Individualno
 ODEON zimovanje-Bad Hofgastei-Individualno
 ODEON zimovanje-Gerlitzen-Individualno
 ODEON zimovanje-Katschberg-Individualno
 ODEON zimovanje-kitzbuhel-Individualno
 ODEON zimovanje-Mallnitz-Individualno
PODELI