ITALIJA

1456

Bormio je naziv malog alpskog grada, ali opet dovoljno velikog da ponese epitete modernog ski centra sa vrhunski opremljenim i tehnički besprekornim stazama. Veliki broj staza je pripremljen i za zahtevnije skijaše. Grad se nalazi unutar regije Alta Valtelina, u samom srcu Alpa i samo par kilometara od Livinja.

Skijalište Plan de Corones/ Kronplatz prostire se celom površinom istoimene planine u samom središtu regije Dolomiti Superski.

Na severozapadu italijanske regije Trentino, Marilleva se nalazi u središtu Sunčane doline (Val di Sole), nedaleko od Madonne di Campiglio, s kojom je povezana i žičarama.

Piancavallo je jedno od pet malih italijanskih skijališta (Piancavallo, Forni di Sopra, Zoncolan, Tarvisio, Sella Nevea), smeštenih u pokrajini Friuli-Venezia-Giulia.

(Gröden) je dolina u italijanskoj regiji Alto Adige ( Južni Tirol) i predstavlja jedno od najpoznitijih skijališta Italije. Samu dolinu čine 3 mesta, Selva Gardena, Santa Christina i Ortisei (St. Ulrich) koji je ujedno i administrativni centar ove oblasti. Val Gardena i obližnji Alpe di Siusi su sistemom žičara spojeni i sa Alta Badijom, Arabom i Marmoladom čime se ukupna dužina povezanih staza penje na 500 km.

POGLEDAJTE ARANŽMANE ZA ZIMOVANJE U ITALIJI
 alta-badia
 bormio
 cortina-d-ampezzo
 kronplatz
 livigno
 madonna-di-campiglio
 passo-tonale
 val-di-fassa
 Val di Fiemme
 val-gardena
PODELI