MILANO

1328

Centar mode, biznisa, finansija, fudbala…, Milano je bučan, užurban grad. U odnosu na ostale italijanske gradove, Milano je bogat, ali ne i atraktivan centar. Ipak, ovaj kosmopolitski grad od stila vredi videti. Milano nije samo svetska prestonica garderobe, već i nameštaja, kućnih potrepština, ali i fudbala, s obzirom na to da u ovom gradu velelepni stadion „San Siro“ dele Milan i Inter. Zbog svega toga, naše turističke agencije organizuju putovanja u ovaj grad, tako da turisti mogu da uživaju u prelepim trgovima, živopisnim restoranima i radnjama visoke mode, ali i da u blizini Đenove posete jedan od najboljih italijanskih tržnih centara – autlet Serravalle.

Najkontroverznija slika na svetu – „Poslednja večera“, nalazi se u trpezariji manastira Santa Marija dela Gracija. Manastir je smešten u centru Milana, Nedaleko se nalazi Muzej nauke i tehnologije „Leonardo da Vinči“. Kao modni centar, Milano je turistima privlačan za kupovinu, jer su tu Armani, Versaće, Prada, Guči, Dolče i Gabana i mnogobrojni drugi svetski poznati dizajneri.

Duomo se nalazi u srcu grada i, s visinom od 157 metara, predstavlja jednu od najvećih gotskih katedrala u svetu. Izgradnja je započeta u 14. veku i 500 godina kasnije je završena. Fasada je nedavno osvežena, pa sada bronzana vrata sijaju, a skulpture blistaju. Pozorište Skala nalazi se nedaleko od Duoma, a u muzej ovog hrama opere može da se uđe svakog dana, ali i da se nabave karte za „Boeme“ ili „Rigoleto“. Odmah pored Skale nalazi se luksuzni „Grand hotel“ u kojem je slavni tenor Enriko Karuzo snimio prvi zvučni zapis i gde je poslednje dane života proveo veliki kompozitor Đuzepe Verdi. Za noćenje u ovom hotelu treba izdvojiti čitavo bogatstvo, ali kafa može da se popije za dva evra.

U centru se nalazi i živopisna galerija „Vitorio Emanuele Drugi“. Arhitekta Đuzepe Mengoni, koji je projektovao Galeriju, pao je 1865. godine s plafona i tako stradao pre njenog otvaranja. Mnogi kažu da se ispod ovog staklenog krsta danas pije najbolja kafa u gradu. Pažnju treba obratiti na bika Taura i za sreću pogladiti jedan izvestan bronzani deo.

POGLEDAJTE PONUDU ZA DOČEK NOVE GODINE U MILANU
MILANO – NOVA GODINA – POLAZAK 30. 12. – 2 NOĆENJA – AUTOBUS – TRAVELLINO
MILANO – NOVA GODINA – 3 NOĆENJA – PUZZLE GROUP
MILANO I BLED – POLAZAK 29.12. – 4 NOĆENJA – BELVI
MILANO – POLAZAK 28.12. – 3 NOĆENJA – FILIP TRAVEL
MILANO – POLAZAK 30.12. – 2 NOĆENJA – PLANA TOURS
MILANO – POLAZAK 29.12. – 2 NOĆENJA – FANTAST
MILANO – NOVA GODINA – 3 NOĆENJA – FANTAST
MILANO – NOVA GODINA – 2 NOĆENJA – ETA TURS
MILANO – NOVA GODINA – 2 NOĆENJA – OKTOPOD
PODELI