Toskana je regija u centralnoj Italiji i graniči se sa regijama Lacijo (na jugu), Umbrija (na istoku),Emilia-Romagnai Ligurija (na severu), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Ona važi za jedan od najlepših delova Italije i ima  oko 120 zaštićenih područja prirode. Poznata turistička odredišta u Toskani su Firenca,Pisa,Lucca, Maremma (u pokrajiniGrosseto), Crete Senesi, Lunigiana iSiena. Toskana je poznata po svojim prekrasnim pejzažima, bogatom umetničkom nasleđu. Smatra se za rodno mesto italijanske renesanse i predstavlja dom nekih od najuticajnijih ljudi u istoriji umetnosti i nauke, kao što su Petrarka, Dante, Botičeli, Mikelanđelo, Leonardo da Vinči, Galileo Galilej, Amerigo Vespuči i Pučini. Region ima nekoliko muzeja, kao što su Ufici, palata Pitti i Chianciano. Toskana ima jedinstvenu kulinarsku tradiciju, a poznata je i po svojim vinima od kojih su najpoznatija: Chianti, vino Nobile di Montepulciano, Morellino di Scansano i Brunello di Montalcino.

Šest toskanskih lokaliteta  uvršteni su u svetsku baštinu: istorijski centar Firence (1982), istorijski centar Sijena (1995), kvadrat Katedrala u Pizi (1987), istorijski centar San Gimignano (1990), istorijski centar Pienza (1996) i Val d’Orcia (2004).

Značajna zbog istorijskih i kulturnih znamenitosti, a zanimljjiva zbog jedinstvenih pejzaža i fantastične hrane i vina, Toskana je idealna turistička destinacija za ljubitelje umetnosti koji pri tom vole da uživaju i u sporom ritmu “countryside” i vinskog turzma.

 

POGLEDAJTE ARANŽMANE ZA TOSKANU
 TOSKANA I CINQUE TERRE – 6 DANA – DAN RADA – VIVA TRAVEL
 TOSKANA – 5 DANA – 2 NOĆENJA – MAJ – MILLENIUM
 TOSKANA – 6 DANA – 3 NOĆENJA – APRIL MAJ – MILLENUIM
 TOSKANA – 6 DANA – 3 NOĆI – APRIL – AVGUST – BELVI
 TOSKANA – CINQUE TERRE – POLAZAK 28.4. – 5 DANA – OKTOPOD
 TOSKANA – CINQUE TERRE – 5 DANA – DAN RADA – BUS – AVIO – VIVA TRAVEL
 TOSKANA – CINQUE TERRE – 5 DANA – POLAZAK 2.5. – BUS – AVIO – VIVA TRAVEL
 TOSKANA – CINQUE TERRE – POLAZAK 5.4. – 5 DANA – OKTOPOD
TOSKANA – USKRS – PRVI MAJ – PROLEĆE – 5 DANA – 2 NOĆENJA – PLANA TOURS
UMBRIJA I JUŽNA TOSKANA – 6 DANA – 3 NOĆENJA – AUTOBUS – PLANA TOURS
TOSKANA – USKRS – 6 DANA – 3 NOĆENJA – TRAVELLINO
TOSKANA – 3 NOĆENJA – PROLEĆE – LETO – KONTIKI TRAVEL
UMBRIJA I JUŽNA TOSKANA – 6 DANA – 3 NOĆENJA – APRIL I MAJ – KONTIKI TRAVEL
PODELI