DIDIM

2084

Još jedan biser Egejskog mora, letovalište Didim, nalazi se na oko 100 km severno od Bodruma, u oblasti Altinkum, na severnoj obali zaliva Guluk. Sama reč „altinkum“ znači „zlatni pesak“, a svako ko se nađe na mestu gde se susreću dve glavne plaže, videće da je oblast sa pravom dobila taj naziv.

Nekadašnje jonsko svetilište Dydima, dom je jednom od najlepših primera jonskog stila, hramu posvećenom bogu Apolonu. U samom podnožju hrama se nalazi i čuvena glava meduze.

Milet

Nedaleko od Didima je i drevni grad Milet, jedan od najznačajnijih antičkih gradova, iz kog su potekli neki od najvažnijih filozofa stare Grčke, poput Talesa i Anaksimena, a danas je nezaobilazan arheološki lokalitet.

Prva, Druga, Treća plaža  Najčuvenija plaža je tzv. „Prva“ plaža koja zauzima gotovo celu dužinu grada, zadim sledi „Druga“ na samom kraju ove oblasti i „Treća“, koja se nalazi van grada. Sve tri su pokrivene sitnim, zlatnim peskom i pružaju nezaboravan ugođaj, a boravak će biti upotpunjen i brojnim restoranima, kafeima i prodavnicama.

POGLEDAJTE CENOVNIKE ZA DIDIM
DIDIM – CENOVNIK – 10 NOĆI – PONTE TRAVEL
PODELI