EVIA

4668

Evia (Eubeja) – omiljeno letovalište Grka i mesto gde bi i Grk Zorba zaigrao, je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu, nalazi se na oko 150 km južno od Paralije. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, bogata duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviju  jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima. Prestonica Halkida je bila jedan od najrazvijenijih i najuticajnijih gradova Antičke Grčke. Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i jedno je od omiljenih letovališta koje pruža velike mogućnosti odmora i zabave. Najpopularnija mesta među turistima su Pefki, Limni, Edipsos itd.

PEFKI

Pefki – Malo ribarsko mesto, locirano na severnoj obali ostrva, sa pogledom na planinski masiv Pilion i ostrvo Skiatos. Pefki krasi prostrana peščano šljunkovita plaža, koja se pruža oko 4 km duž celog mesta, kristalno čisto i mirno more, mala gradska luka sa malim ribarskim čamcima naslonjena na šetalište ukrašeno mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova. Mesto ima bogatu ponudu svežeg voća, povrća i ribe, po izuzetno povoljnim cenama. Nezaboravni šarm, miris maslina, plavetnilo mora i mir će vas uvek iznova vraćati u ovaj raj.

EDIPSOS

Edipsos  je jedno od najstarijih banjskih odmarališta u celoj Grčkoj. Puno ime mesta je Lutra Edipsos što u prevodu znači Banja Edipsos. Pominje se već od vremena Aristotela a mesto je bilo jako popularno i u doba rimskih imperatora. U letovalištu se nalazi blizu 200 hotela od kojih mnogi nude spa tretmane. Danas je Edipsos moderno letovalište koje nudi sav sadržaj koji je potreban za potpun i kvalitetan odmor. Mesto je nastanjeno i u zimskom periodu pa turistička sezona počinje rano u proleće i završava se kasno u jesen. Edipsos se nalazi na svega 20ak km mesta Agiokampos gde pristaje trajekt sa kopna.

POGLEDAJTE CENOVNIKE ZA EVIA
EVIJA – CENOVNIK – 10 I 15 NOĆI – BUS – TRIM TRAVEL
EVIJA – CENOVNIK – 10 I 15 NOĆI – SOPSTVENI – TRIM TRAVEL
EVIJA – CENOVNIK – 10 NOĆI – ALEKSANDRIJA
EVIJA – CENOVNIK – 10 NOĆI – OKTOPOD
EVIJA – CENOVNIK – 10 NOĆI – OMNITURS
EVIJA – EDIPSOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – ATLANTIC
EVIJA – EDIPSOS -CENOVNIK – 10 NOĆI – MONTESOL
EVIJA – PEFKI – CENOVNIK – 10 NOĆI – ATLANTIC
EVIJA – EDIPSOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – KOMPAS NOVI SAD
EVIJA – PEFKI – CENOVNIK – 10 NOĆI – KOMPAS NOVI SAD

PODELI