SKIATOS

3114

Naizgled malo ostrvo, ciji je precnik oko 18 km, i moze Vas ponekada zavarati da cete ga obici za dva dana, i da je to samo još jedno u nizu grckih ostrva, slicno ostalima. Ali bicete demantovani, vec prvog dana. Jer, dok se priblizavate ovom ostrvu, iduci trajektom iz pravca Volosa, ugledacete brojne plaze, bujno zeleno rastinje, ali i pitome predele, koji mu omogucuju da gotovo cela juzna obala ima izgradjenu, razudjenu infrastrukturu. I dok se plaze, sa manjim prekidima gotovo nadovezuju jedna na drugu, dotle ih iz neposredne pozadine posmatraju hoteli i vile na najlepsim padinama, sa pogledom koji se pruza na more.

na plažama Skiatosa imate dovoljno “slobodnih površina” za svoj peškir i debeli hlad u pozadini, pa niste u obavezi da koristite ležaljke i suncobrane, što vam nece biti mrsko ako nakon 2 sata odlucite da promenite plažu. Gotovo sve plaže imaju taverne, gde su cene zaista pristojne. Pa ipak ako želite specijalitete i dobre restorane možete ih pronaci na TroulosuVictoriacomplex ili na Agia Paraskevi, dok u vecernjim varijantama najbolje je da otkrijete iste u starom gradu. U mnogim restoranima naicicete na živu muziku, lokalnog muškog dueta, gde cete pored tradicionalne grcke muzike uživati uz dva neizbežna songa : “Zorba greek” i “Maria me ta kitrina”

Do vecine plaža možete doci busom ili kolima uz minimalno dodatno pešacenje, dok se do nekih dolazi samo izletnickim brodicima ili camcima, kao što je Lalaria.

POGLEDAJTE CENOVNIKE ZA SKIATOS
SKIATOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – AVION I BUS – BELVI
SKIJATOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – AVION – SOLE AZUR
SKIJATOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – OMNITURS
SKIJATOS – CENOVNIK – 10 NOĆI -AVION – VIVA
SKIJATOS – CENOVNIK – 10 NOĆI –  AVION – MEDITERANEO
SKIJATOS – CNEOVNIK – BUS – AVION – MEDITERANEO

PODELI