BALI

1975

Bali pravi je tropski raj sa srebrnim peščanim plažama, kristalno čistom vodom, koralnim lagunama, veličanstvenim hramovima, palmama, džunglama, vulkanima … Najlepša turistička mesta nalaze se na jugu ostrva, na plažama Sanur, Nusa Dua, Kuta i Legian.

Obilje zabave, sportova na vodi, odličan šoping, izvrsna hrana, uzbudljiv noćni život, a na Nusa Dui je i 18 golf terena. Prosečna godišnja temperatura je 30 stepeni što takođe daje draži ovoj destinaciji.

Indonezija nudi neverovatne uslove za odmor i putovanja. Od vulkana koji još uvek tinjaju do smaragdnozelenih pirinčanih polja, od gustih tropskih šuma do prostranih farmi, od močvara do brda, od prelepih planina do prostranih koralnih vrtova. I naravno, Indonezija ima gotovo najlepše peščane plaže na planeti.

Poznata kao „skupina neodoljivih ostrva“, ima i veoma interesantan sastav stanovništva. Više od 200 različitih etničkih grupa žive na tlu Indonezije i pričaju preko 300 jezika. Bez obzira na ovu raznolikost, Indonežani su veliki ljubitelji muzike, plesa, pozorišta, festivala, što se posebno ističe na seoskim proslavama i nacionalnim praznicima.

Način kuvanja zavisi od regije do regije. Zajedničko svim kuhinjama je pirinač u kombinaciji sa različitim jelima od mesa, ribe ili povrća i sa vrlo ukusnim prelivima. Morska hrana je takođe dobra, a ne može se odoleti ni velikom izboru tropskog voća. Kuhinje drugih naroda su takođe zastupljene u znatnoj meri.

Što se zabave tiče – ima je na pretek. Za avanturiste tu su džungle, splavarenje, surfing, ronjenje, za putnike raspoložene za kupovinu tu su tradicionalne lutke, porcelan, antikviteti, drvorez, nakit, tekstil, koža, grnčarija, ratan nameštaj, predmeti od školjki, a za one koji su zainteresovani da se upoznaju sa kulturom Indonezije, tu su grandiozni hramovi.

 POGLEDAJTE CENOVNIKE ZA BALI
BALI – INDIVIDUALNO – FILIP TRAVEL
PODELI