KUŠADASI

1425

Kušadasi je najveće letovalište na turskoj egejskoj obali, ali i mesto gde neprekidno pristaju putnički brodovi odakle turisti odlaze da vide drevni Efes. Pored luke nalaze se zidine Starog grada (Caravanserai) unutar kojih su smeštene bezbrojne radnjice, restorani, i mesta za noćni provod. Odmah pored je Ostrvo ptica, šarmantno ostrvce na čijem se špicu nalazi malena Đenovljanska tvrđava, kao i nekoliko kafića i barova. Ispod ostrva je nova marina u koju pristaju jahte iz celog sveta. Odatle grad nastavlja da se širi velikom brzinom i svake godine niču nove kuće i hoteli, duž obale i uz niska brda koja je okružuju. Za mlade tu je čuveni Bar street (ulica barova) gde kafići i diskoteke rade cele noći i garantuju fenomenalnu zabavu tokom letovanja.

Da li ste znali?

Nedaleko od Kušadasija nalaze se

  • čuvene “pamučne tvrđave” ili “dvorci od pamuka”, tzv. Pamukale – za ovo bajkovito mesto znala je i čuvena Kleopatra, pa se u blizini nalazi i njeno kupatilo.
  • Zevsova pećina nalazi se na pola puta od Kušadasija prema Nacionalnom parku. U njoj se, prema legendi, Zevs često kupao sa prelepim devojkama skrivajući se od svoje ljubomorne žene Here.
  • Čuveni ”Trojanski konj” nalazi se u gradu Čanakale i poklon je holivudskih glumaca tom gradu.
 PROGRAMI I CENOVNICI
KUŠADASI – CENOVNIK – 9 NOĆI – LETO ZA MLADE – PUZZLE GROUP
KUŠADASI – LETO ZA MLADE – 9 NOĆI – BALKAN FUN
PODELI