KALITEA

1610

Kalitea je letovalište na istočnoj obali poluostrva Kasandra i važi za jednu od najomiljenijih i najatraktivnijih njegovih destinacija. Udaljena je 95 km od Soluna i na 50 km južno od Poligirosa glavnog grada Halkidikija. Kaliteu su osnovali doseljenici iz Male Azije 1922. godine na ataru od preko 3.500 ha. Kalitea ima 450 stalnih žitelja a leti je pravi kosmopolitski centar jer ima sve što je neophodno za dobru zabavu i odmor. Sopstvenu opštinsku upravu i današnji naziv naselje je dobilo 1946. U Kalitei su hramovi posvećeni Dionisu i Zevsu podignuti u drugoj polovini IV-og veka.

Laguna i plaža uzvišenjem su odvojeni od letovališta pa su, središnj i uredjeni park i balkoni nekoliko restorana i kafića, izvanredan vidikovac sa lepim pogledom na Egejsko more, što u prevodu sa grčkog i znači Kalitea (lep pogled). Za odlazak na plažu neophodno je 10-ak min pešačenja ili upotreba turističkog vozića.

Kaliteu odlikuje i pešačka zona sa brojnim trgovinama, buticima, mini marketima, bankama, poštom, apotekom, turističkom i rent a car agencijom. Kalitea je omiljena među turistima iz cele Evrope a Solunjani, zbog blizine i odlične zabave neretko ovde provode vikende.

 PROGRAMI I CENOVNICI
KALITEA – CENOVNIK – 9 NOĆI – LETO ZA MLADE – PUZZLE GROUP
PODELI