BUGARSKA

1727

KRUŽNA TURA: TRAGOM PRAVOSLAVNOG NASLEDA – TOP 10. atrakcija ove zemlje – SOFIJA – VELIKO TRNOVO – PLOVDIV

Lokaliteti: Manastir Rila – Borovec – Backovski manastir – zamak Carevec – selo Arbanasi – istorijska Trjavna – Belogradcik utvrdenje

AUTOBUSOM: 4 DANA (dnevne vožnje) – 3 NOĆENJA

POLASCI U 2017.
11.10.-14.10.2017.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan : Beograd – Rtanj – Belogradčik tvrđava – Veliko Trnovo (630 km)

Polazak u ranim jutarnjim satima (5:30) iz Novog Beograda, Jagodine u 7:00,  uz pauzu na raskrsnici puteva Soko Banja – Zaječar, u motelu Rtanj. Posle graničnog prelaza Vrška Čuka i svega 50 km kroz Bugarsku, dolazak do lokaliteta “Belogradčik kaleto. Planirano vreme za detaljni obilazak ovog lokaliteta. Nastavak puta sa jednim usputnim odmorom do konačnog odredišta za prvi dan, Veliko Trnovo. Po dolasku, kasnije popodne,smeštaj u hotel i kraći odmor. Polazak sa vodičem u kraće razgledanje i upoznavanje sa znamenitostima u centru grada, zatim slobodno veče za odlazak u neki od restorana i večera (fakultativno) uz specijalitete bugarske kuhinje i kvalitetno vino. Noćenje.

  1. dan: Veliko Trnovo (selo Arbanasi, fakultativa: izlet do mesta Trjavna. 80 km)

Doručak i polazak u razgledanje pešice i iz autobusa Trnova i znamenitosti uz priču vodiča: Tvrđava Carevec, manastir Preobraženje, crkva Četrdeset svetih mučenika, crkva Svetog Dimitrija Solunskog, tvrđava Trapezica … Zatim, odlazak do živopisnog sela Arbanasi. Po završetku obilaska, povratak u Trnovo, slobodno vreme ili za sve zaintersovane putnike fakultativni izlet sa posetom značajnom istorijskom gradu Trjavna. Povratak u hotel kasnije popodne. Slobodno veče. Noćenje.

  1. dan: Veliko Trnovo – Bačkovski manastir – Plovdiv – Borovec (370 km)

Doručak i napuštanje hotela.Vožnja južno putem prema Staroj Zagori i dalje preko Asenovgrada do Bačkovskog manastira, posle Rile, drugi po veličini u Bugarskoj, smešten u dolini reke Čapelarska, kraće Čaja. Povratak do obližnjeg Plovdiva. Slobodno vemena za individualna istraživanja u centru, a zatim polazak ka najvećem ski-centru Bugarske i jednog od većih evropskih, Borovecu na planini Rila. Po dolasku, smeštaj u hotel u centru. Večera. Slobodno veče za odlazak u šetnju ili klubove otvorene vikendom. Noćenje.

  1. dan : Borovec – Manastir Rila – Sofija … Beograd (630 km)

Doručak. Napuštanje hotela. Pre polaska, mogućnost fakultativne voženje žičarom –tzv.gondolom do vrha Musala i nazad, uz predivan doživljaj kraćeg boravka na krovu Balkana. Nastavak puta, prema suprotnoj, zapadnoj, stranu planine Rila, do istoimenog manastira. Obilazak manastirskog kompleksa uz tumačenje stručnog vodiča, zatim manji odmor do polaska za Sofiju. Dolazak u glavni grad, rano popodne. Planirana je prvo poseta crkvi sv.Bojane u predgrađu grada i podnožju planine Vitoša. Nastavak panoramskog razgledanja centra grada sa posetom jednom od najvećih pravoslavnih hramova na Balkanu, Katedrali posvećenoj sv.Aleksandru Nevskom i prekoputa, crkvi sv.Sofije iz XIV veka. Vreme do planiranog polaska za Srbiju individualne aktivnosti  u centru za posetu nekoj  galeriji, muzeju, restoranu ili  firmiranim radnjama garderobe i obuće. Dolazak u Beograd nešto posle ponoći, posle usputnih pauza zbog granice i odmora. Završetak programa.

Cena aranžmana po osobi – 139 €

Doplata za jednokrevetnu (1/1) sobu: 42 €

Doplata za dva spojena sedišta (od 7. reda): 46 €

Doplata za prednja sedišta (do 4. reda): 30 €

CENOM ARANŽMANA JE SADRŽANO:

*Prevoz turističkim autobusom novije generacije kapaciteta prema broju putnika (od 37 – 63 sed) na relaciji iz programa. Mogućnost doplate za dva spojena sedišta od polovine autobusa (od 7. reda) i za sedišta u prva 4.reda

* Smeštaj u hotelima 3* na bazi 3 noćenja u 1/2 i 1/3 sobama i to: Hotel TARNOVO u Velikom Trnovu (www.hoteltarnovo.com), u centru, na bazi 2 noćenja/doručak i u hotelu ELA u Borovecu u centru mesta (http://hotelela.com) na bazi polupansiona (večera, noćenje, doručak)

* Stručni vodič za sve vreme putovanja i sve obilaske prema Programu.

* Organizacioni troškovi putovanja.

Cenom nije sadržano:

* Ulaznice za lokalite koji su sadržani programom obilazaka a naplaćuju se.

* Svi fakultativni programi i individualni troškovi u toku puta i u hotelima za usluge koje nisu sadržane cenom aranžmana.

* Polisa grupnog međunardonog zdravstavnog osiguranja za sve koji nemaju neki vid ličnog osiguranja (Posredstvom agencije oko 500 din po osobi do 65 god. starosti na iznos visine osigurane sume od 30.000 €, za starije duplo, za decu uz popust).

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje isključivo u dinarima u protivvrednosti za evro po prodajnom kursu Komercijalne banke AD i to 40% prilikom prijavljivanja, ostalo 10 dana do polaska ili na rate svakog 25. u mesecu, zaključno sa 25. junom 2017. gotovinski, uplatom na račun organizatora, čekovima građana ili preko AD zaposlenih u javnom sektoru. Za ratu posle izvršene usluge obavezno je polaganje jednog čeka ili plaćanje preko ADZ bez uvećanja.Kod plaćanje na rate korinik je dužan da izmiri pre polaska minium 80 % iznosa aranžmana.

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu: 20 dana do polaska (posle tog datuma do popune kapaciteta)

PROGRAM U PDF-U

PODELI