IRSKA

1088

Usamljeno ostrvo između Atlantskog okeana i Irskog mora, njene filmske obale, večito pijani i u svojoj nesreći srećni ljudi u priči deluju nestvarno, a u stvarnosti to je vrlo jednostavno – Irska. Među njenim glavnim atrakcijama su uređena sela, ulični festivali, napušteni dvorci i Divlji atlantski put koji se prostire zapadnom ivicom ostrva i predstavlja najduži obalski put na svetu. Osim toga što je njena priroda magična, a umetnost među vodećima u svetu, u Irskoj su sve stvari vrlo jasne – sve što treba da znate je carpe diem.

Od mnoštva utisaka sa celog ostrva teško je napraviti izbor najboljih. Svaki grad, svako selo u Irskoj priča je za sebe, a opet to su samo delovi jedne bogate kulture.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN: Utorak, 22.8. BEOGRAD (SEŽANA – MILANO)… (1150 km..)

Polazak u 19,00 iz Beograda, transfer iz Niša u 15,30 (za min. 4 putnika), Jagodine u 17,00. Putovanje preko Hrvatske i Slovanije do Italije. Usputne pauze zbog granicnih formalnosti i odmora prema planu i satnici organizatora putovanja.Noćna vožnja…

 1. DAN: Sreda, 23.8. TORINO – ŠAMBERI (Savoja) (…210 km)

Dolazak u jutarnjim satima u Torino, p Obilazak, zatim slobodno vreme do polaska za Francusku u oblast Savoje.Putem kroz tunel Frežis ispod Visokih Alpa, stiže se do Šamberija (Chambery).  Odmor i slobodno vreme za obilazak sa vodičem u dogovoreno vreme. Najvrednije znamenitosti pored prelepe pešačke zone, su Zamak vojvode od Savoj iz 13 v. i Fontana slonova iz 18.v. posvećena  prvom upravniku pokrajine Savoja (proslavljenom u barbama u Indiji), posle aneksije ovog gradaod Francuza ,od strane Napoleona Bonaparte 1820 god. Slobodno veče. Noćenje.

 1. DAN: Četvrtak, 24.8. ŠAMBERI – Semir an Brione – BURŽ – TUR (570 km)

Doručak i polazak.Dan predviđen za putovanje živopisnim predelima centralne Francuske i usputnim obilascima veoma značajnh znamenitosti i gradova. Posle obilaska i slobodnog vremena za fotografi-sanje, nastavak puta do krajnjeg odredišta za taj dan, gradu Tur (Tours), sedišta centra doline Loare. Po dolasku smeštaj u hotel, zatim u dogovoreno vreme polazak sa vodičem u centar grada koji se nalazi na putu hodočašća od Pariza do Santjaga de la Kompostela (tzv. Via Tironensis) i po njemu i dobio naziv. Posle obilaska, slobodno vreme za individualno istraživanje i povratak u hotel Noćenje.

 1. DAN: Petak, 25.8. TUR –Mon Sen Mišel , St.-Malo, Dinar, Dinan –brod: ROSKOF –KORK (510km)

Doručak, Napuštanje hotela putem prema severozapadu ka francuskoj Bretanji koji sa svojim znamenitostima predstavlja turističke atrakcije od najvećeg svetskog značaja. Dolazak do krajnjeg odredišta, luke Roskof (Roscoff) 150 km prema severozapadu. Ukrcavanje na brod za Kork (R.Irska), 1,5 sat pre isplovljavanja. Smeštaj u kabine po rasporedu.Isplovljavanje iz luke u 20:30. Noćna plovidba…

 1. DAN: Subota, 26.8.KORK (Rinkaskidi, Midlton, Dvorac Blarni) ( 95 km)

Pristajanje na irsko kopno u luci Rinkaskidi u 9:30 po lokalnom vremenu. posle graničnih formalnosti polazak 20 km dalje do grada Kork (Cork), koji predstavlja drugi grad po veličini u Republici Irskoj. Posle planiranog vremena za razgledanje u pratnji loko vodiča, smeštaj u hotel. Polazak u dogovoreno vreme ka 25 km udaljnog Midltona. Povratak u Kork delimično dolinom reke Li, slobodno popodne i veče u centru. Noćenje.

 1. DAN: Nedelja, 27.8.KORK – LIMERIK – Litice Moher – N.P. Beren – Dvorac Danguer – GOLVEJ       (255 km)

Doručak. Napuštanje Korka i polazak prema zapadnoj obali Irske i najvećim turističkim atrakcijama. Zaustavljanje na par specijalno predviđenih mesta za nezaboravan pogled i fotografiju.  Dolazak u GOLVEJ u popodnevnim satima, smeštaj u hotelu u centru. Večernja šetnja sa vodičem sa obilaskom znamenitosti od kojih se ističe normanska crkva sv.Nikolas. Obilazak se završva u pešačkoj zoni živopisnog starog grada gde su u letnjim danima ulični kafei prepuni ljudi, a muzičari i artisti izvode svoje programe. Slobodno vreme. Noćenje.

7.DAN: Ponedeljak,28.8. GOLVEJ (Manastir iz Rosa, Vestport, opatija Kilemor, N.P. Konemera,Klifden)     (250 km)

Doručak. Dan predviđen za individualni program uživanja u lepotama i živostima Golveja, grada koji mogi smatraju kulturnim srcem cele Irske. Međutim, da bi se stekao potpuni utisak mističnog keltskog nasleđa ovog naroda, treba odvojiti malo vremena za obilazak (fakultativno) u oblasti zapadno od Goleveja, retkih oblasti Evrope netakune divljine gde preovlađuju planine, gole močvare, stenovite obale okrugom Maio (County Mayo) i Nacionalnog parka Konemar (Connemar) sa ruinama keltskih manastira poput Bratva iz Rosa (Friary of Ross), sa dvorcem poput Klifden (Clifden) ili benegditinske opatije Kilmor (Kylemore Abbey) iz 19.v, manastir i vrt u viktorijanskom stilu, koji, smešteni u zalivu Kilmor, deluju bajkovito. Ovaj fakultativni program sa polaskom u 9:00 iz hotela i sa oko 250 pređenih kilometara u trajanju je oko 7-8 sati i posebno se plaća. Povratak u Golvaj u popodnevnim satima.Slobodno vreme. Noćenje.

 1. DAN: Utorak, 29.8, GOLVEJ – manastir Klonmaknojz – DABLIN ( 215 km)

Doručak i napuštanje Golveja. Put se nastavlja na istok prema Dablinu uz predhodno obaveznu posetu istorijskim veoma značajnim lokalitetima, ruinama manastirskog kompleksa Klonmaknojz (Clonmacnois). Nastavak puta do glavnog grada Repulike Irske, Dablin. Dolazak popodne. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne veče za lični program, večeru u nekom od pabova i degustaciju čuvenih irskih piva. Noćenje.

 1. DAN: Sreda, 30.8.DABLIN (City tour, fakultativa: Irish night) oko 30 km

Doručak. Odlazak u razgledanje znamenitosti grada u trajanju od 3, 5-4 sata prema programu i izboru lokalnog vodiča. Posle obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče faklultatva: Irsko veče u nekom od pabova uz večeru, degustaciju  čuvenih irskih piva i viskija uz vrhunski program čuvenog irskog plesa i muzike uživo. Noćenje.

 1. DAN: Četvrtak, 31.8. DABLIN – KILKENI – Veksford: N.P. Irskog nasleđa – brod: ROSLER- ŠERBUR (230 km)

Doručak, do ukrcaja na brod za francusku Normandiju u večernjim satima, sledi putovanje prelepim predelima unutrašnjosti ove države-ostrva, jugoistočno od Dablina. Prvo mesto na tom putu je grad Kilkeni (Kilkenny). Šetnja glavnim trgovačkim ulicama gde zgrade i pabovi sa svojim vitražima na prozorima ne zaostaju za sjajemcrkava. Posle slobodnog vremena za lični program, nastavak regionalnim putem 702 i dalje dolinom reke Barov (Barrow) putem 705,kroz najpitominje delove Irske, pored mesta Gorstbridž, Graignamanagh, Sent Malins…zbog čega se ova zemlja naziva i „Zeleno osrtvo”, Najzad, kao kruna ovog bajkovitog putovanja biće poseta Nacionalnom parku Irskog nasleđa, na obali delte reke Dips (Deeps) u Keltsko more i grada Veksford (Wexford) gde je planirano zadržavanje do ukrcaja na brod iz luke Rosler (Rossler Harbour) za Šerbur u 18:30 za isplovljavanje u 20:30. Ukrcaj na brod i smeštaj prema rezervacijama putnika. Noćna plovidba…

 1. DAN: Petak, 1.9 ŠERBUR – „Dan-De“ (Sent-Mer-Egliz, Raneovil, Utah Beach) – BAJE – RUAN… (280 km…)

Pristajanje u luku Šerbur u francuskoj Normandiji u 16:00 po lokalnom vremenu. Po iskrcaju, nastavak putovanja Donjom Normandijom, do gradića Baje. Polazak kasno popodne do Gornje Nor-mandije i glavnog grada Rouana. Večernje razgledanje istorijskog centra Ruana tzv. pešačkom turom: Notre Dam d’Ruan, Kula-tamnica Žan d’Ark, crkva Sen Maklu -15.v., Palata pravde, Parlament…Posle obilaska, slobodno veče do polaska oko ponoći. Noćna vožnja putem pored Pariza,grada Troa (Troy) i dalje preko Švajcarske (Bazel, Lucern) …

 1. DAN: Subota, 2.9.LUGANO – VAREZE ( 965 km)

Dolazak u mondenski Lugano na istoimenom jezeru u prepodnevnim satima. Odmor uz šetnju promenadom ili kafu u nekoj od letnjih bašti do polaska do susednog Varazea. Po dolasku smeštaj u hotel u centru. Odmor, zatim u dogovoreno vreme, kraći obilazak gradića sa vodičem. Slobodno popodne i veče. Noćenje.

 1. DAN: Nedelja, 3.9.VAREZE – SIRMIONE – Outlet Novente di Piave – BEOGRAD (1090 km)

Doručak. Napuštanje hotela i povratak u Srbiju putem pored Milana i Breše i uz usputne pauze po planu organizatora. U dogovoreno vreme, nastavak puta preko Slovenije i Hrvatske kao i u dolasku.Pauze po planu organi- zatora zbog odmora i formalnosti na granicama. Dolazak u Beograd istog dana do ponoći. Transferi putnika u mesta ukrcaja kao i u polasku. Završetak programa

Cena aranžmana po osobi – 990 €

Doplata za jednokrevetnu (1/1) sobu: 260 €

Doplata po osobi za dupla sedišta u autobus : 170 €

CENOM ARANŽMANA SA BUS PREVOZOM JE SADRŽANO:

* Autobuski  prevoz  turističkim  autobusima  na  relaciji  iz  Programa  putovanja  i  za  sve obilaske  u  toku  putovanja,  uz mogućnost doplate za dupla sedišta po želji (broj ograničen). Kapacitet autobusa će se odrediti prema broju izjašnjenih (od 37 -54 -63)

* Transfer putnika Jagodina – Beograd – Jagodina.

* Brodski  prevoz trajektima na relacijama: Roskof – Kork i Rosler – Šerbur u unutrašnjim 1/4 kabinama, ili uz doplatu za kabinu po želji.

* Smeštaj u hotelima 3* i 4* u 1/2 sobama u gradovima po programu u Francuskoj (Šamberi i Tur), Irskoj (Kork, Golevej i Dablin) i Italiji (Vareze), na bazi ukupno 10 noćenja i to: 8 noćenja-doručak (ND) u hotelima i 2 noćenja na brodu. Doplate za 1/1 sobe, a za 1/3 sobe samo uz upit.

* Stručni vodič-pratilac grupe za sve vreme putovanja.

* Lokalni-vodiči u mestima prema program putovanja na srpskom ili engleskom uz simultani prevod na srpski. * Asistencija prilikom viziranja pasoša za R. Irsku.

* Agencijski troškovi organizcije putovanja.

Cenom nije sadržano:

* Viza Republike Irske – 75 € (sadržano: viza, asistencija, prevodi dokumentacije, zakazivanje termina kod počasnog konzula u Beogradu, uplate „on line“).

* Grupna polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja (1.420 din posredstvom Agencije, podložno promeni).

* Svi individualni troškovi putovanja, fakultativni izleti, ulaznice gde se naplaćuju, gradski oblici prevoza i dr.

USLOVI PLAĆANJA

Ceo iznos aranžmana se plaća u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD u momentu plaćanja na sledeće načine:

1) Gotovinski uz uplatu 40 % prilikom prijavljivanja i obavezu izmirenja preostalog duga u celosti sa ratom do 10. jula 2017.

2) Odloženo na rate i to počev od dana prijavljivanja pa svakog 10. u mesecu za tekuci mesec, zaključno sa 10. septembrom 2017. Prilikom prijavljivanja uplaćuje se iznos od 360 EUR, ostali deo na 7 jednakih rata po kursu na dan plaćanja. Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana sa ratom pre polaska bez uvećanja. Do polaska obavezno je uplatiti minimum 6 rata aranžmana;

3) Mogućnost plaćanja preko ADZ na platu (kod javnog sektora) po kursu koji važi na dan prijave, s tim što se gotovinski uplaćuje iznos od 360 EUR, a preostali iznos na jednake rate uz uvećanje za 1,5% mesečno i obavezu da do polaska bude izmireno minimum 6 rata aranžmana; 4) Za pravna lica preko računa uz uplatu od 40 % po profakturi i obavezu izmirenja preostalog duga u celosti sa ratom do 10.jula 2017.

Za uplate u celosti do 20.04.2017., predviđeni su specijalni popusti od 45 € po putniku.

AUTOBUSKI PREVOZ

Prevoz se organizuje modernim turističkim autobusom kapaciteta srazmerno broju prijavljenih (od 37 – 64 sed).Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir vreme uplate, zatim starosne godine putnika i lica slabo pokretna, kao i kod putnika koji putuju sami, potrebu spajanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.Napominjemo da su autobusi poznatih marki izrađeni po ino-standardima i da je razmak između redova svuda isti bez razlike. Ukoliko putnik ipak želi rezervaciju određenog sedišta, to može prilikom prijavljivanja za aranžman, uz doplatu po osobi i to: za II i III red – 45 €; za IV i V red- 35 €. Za želje sedenja kao što su: leva ili desna strana u odnosu na pravac kretanja, do prolaza ili prozora i sl., agencija će se truditi da izađe u susret putnicima uvek kada je u mogućnosti, bez ikakve nadoknade. Napominjemo da postoji mogućnost uz prijavljivanje unapred i po konačoj potvrdu po zatvaranju liste putnika (br.mesta ograničen). Za one koji žele dva spojena sedišta tokom putovanja, cena je: 170 €. Rezerviše se i ugovara odmah tokom prijavljivanja i to počev od VI reda. Cene transfera za minimum 4 putnika iz sledećih pravaca: Niš (20€) – Novi Sad (20 €), Zaječar – Bor (25 €), Požega- Čačak (25 €).

PROGRAM U PDF-U

 

PODELI