TRANSIBIRKSA ŽELEZNICA

1530

Transibirska železnica је mreža železnica koja spaja  Moskvu  i  Evropski  deo  Rusije  sa ruskim Dalekim Istokom, Mongolijom, Narodnom Republikom Kinom  i  Japanskim morem. Dužina pruge na relaciji Moskva – Peking iznosi 8961 km. Prolazi kroz tri zemlje: Rusiju, Mongoliju i Kinu.

Rusija, zvanično Ruska Federacija federalna je republika, koja se prostirte u istočnoj Evropi i severnoj Aziji. Po prostranstvu Rusija je najveća država na svetu. Graniči se sa 18 država. Po broju stanovnika је na devetom mestu na svetu. Zvanični jezik je ruski a glavni i najveći grad je Moskva.

Mongolija, između centralne i istočne Azije, retko naseljena zemlja bez izlaza na more, graniči s Rusijom na severu i Kinom na jugu. U starijim dokumentima može se naći još i ime Spoljašnja  Mongolija (za razliku od Unutrašnje Mongolije) koja je kao Autonomna oblast deo Kine. Mongolija je vrlo retko naseljena. To je zemlja stepa, planina i pustinja, pa je zbog toga veoma slabo naseljena.

Narodna Republika Kina – je država u istočnoj Aziji. Poznata kao najmnogoljudnija zemlja sveta, po veličini površine je četvrta na svetu (iza Rusije, Kanade i SAD-a). Pruža se od Tihog okeana na istoku do planinskog lanca Pamira na zapadu (oko 5000 km) i od reke Amura na severu do ostrva Hainana na jugu (oko 4000 km).

 POGLEDAJTE PONUDU ZA TRANSIBIRSKU ŽELEZNICU
TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA – POLAZAK 10.8. – 14 NOĆI – AVIONOM I VOZOM – KONTIKI TRAVEL

 

PODELI