TASOS

7724

Najsevernije ostrvo Egejskog mora, 11-12 km udaljeno je od obale Istočne Makedonije, Keramoti zaliva i estuara reke Nestos, 24 km od Kavale i 50 km od Svete Gore. Ukupan obim ostrva je svega 95 km, tako da se može obići za jedan dan. Mnogobrojne plaže su najvećim delom peskovite.

Gotovo čitavo ostrvo je jedan ogroman muzej sa bogatim zbirkama ostataka iz vremena kada je klasično doba bilo na vrhuncu. Najinteresantniji ostaci starih vremena su pozorište iz 4. veka, akropolj, agora, svetilišta Posejdona i Dionizija i dr.

Ovo zeleno ostrvo, prekriveno šumom i maslinjacima očaraće Vas svojim prirodnim lepotama, smaragdno zelenim morem i gostoljubivošću ljudi, bilo da se odlučite za boravak u glavnom gradu Limenasu, gradićima Limenarii i Potosu, ili turističkim mestima Skala Potamia, Golden Beach, Skala Sotiras i Skala Rachoni. Proverite zašto je kraljica Egipta, Kleopatra, slala svake godine brodove po vino sa Tasosa i zašto je maslinovo ulje sa ovog ostrva nadaleko čuveno. Iskoristite povoljne cene iznajmljivanja automobila i obiđite celo ostrvo u jednom danu.

LIMENAS

Glavni grad ostrva lociran je na prostoru antičke prestonice Tasos. Pored gradske plaže, postoji još nekoliko peščanih plaža, koje se pružaju od samog centra ka periferiji grada. Kao centar ostrva i glavna luka, obiluje mnoštvom sadržaja koji će zadovoljiti goste najrazličitijih prohteva. Taverne, restorani, kafeterije, butici, diskoteka, samo su deo sadržaja koje će učiniti Vaš boravak idealnim. Limenas je interesantan kako za mlade, tako i za porodice koje žele miran odmor. U samom mestu postoji ambulanta, apoteka, pošta, mnoštvo rent a car agencija kao i supermarketa, poslastičarnica i pekara.

LIMENARIA

Posle Limenasa, ovaj divni gradić je drugi po veličini na ostrvu. Od glavnog grada udaljen je 55 kilometara. Na peščanoj plaži sa postepenim ulaskom u more, koja se pruža u dužini od 2 kilometra, postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Mesto je idealno, kako za mlade tako i za porodice sa malom decom. U samom gradu, nalaze se taverne, kafići, mnoštvo supermarketa, rent a car agencija, butika, pekara, apoteka i lekarska ordinacija. Limenaria je, zasigurno, grad koji može da ugodi svima. Uverite se i zašto.

POTOS

Nekada malo ribarsko naselje vremenom se razvilo u luku i vrlo privlačnu turističku destinaciju na južnom delu ostrva Tasos. Idealan je za porodični odmor, a isto tako i za mlade koji žele zabavu do kasno u noć.

U Potosu ćete naći lepe plaže, kako onu u centru, peskovitu gradsku plažu, tako i nekoliko drugih u blizini samog mesta. Potos nije izgubio svoj šarm usprkos tome što ga već godinama posećuju mnogobrojni turisti iz cele Evrope. Mnoštvo kafića i taverni koji se nalaze uz samu obalu pružiće vam uživanje tokom čitavog dana, a posebno u večernjim časovima kada možete da posmatrate predivan zalazak sunca.

U mestu se nalazi mnoštvo marketa, butika, taverni, kafea, pekara, rent a car agencija, apoteka, kao i luna park. Proverite zašto je baš Potos jedna od najatraktivnijih destinacija na prelepom ostrvu Tasos.

SKALA RACHONI

Na 11. kilometru zapadno od glavnog grada Limenas nalazi se letovalište Skala Rachoni. Malo i mirno mesto koje je smešteno uz samu obalu, idealno za one koji žele miran odmor. Dosta zelenila i prirodnog hlada, peščana plaža. Jedan od najlepših zalazaka sunca na ostrvu. U Skali Rachoni se nalazi najveći supermarket na ostrvu, poslastičarnica, benziska pumpa…

SKALA POTAMIA

Na istočnoj obali ostrva, 11 kilometara udaljeno od glavnog grada, smešteno je letovalište Skala Potamia. Udobnost i toplina koju pružaju porodični hoteli i vile sa svojim domaćinima, divna peščana plaža sa postepenim ulaskom u more, mogućnosti za iznajmljivanje suncobrana i ležaljki i kristalno čisto more, osnovni su razlozi za posetu baš ovom mestu. Sve to, upotpunjeno velikim brojem taverni, barova, marketa i prodavnica prava su garancija za povratak u Skala Potamiu.

SKALA SOTIRAS

Na oko 16 kilometara jugozapadno od glavnog grada Limenasa razvilo se malo ribarsko naselje Skala Sotiras, kao luka seoceta Sotiras koje se nalazi u unutrašnjosti ostrva. Ovo simpatično letovalište smešteno je uz samu obalu i idealno je za one koji žele miran odmor, posebno za porodice sa malom decom. Sa jedne strane imaćete divan pogled na izuzetno zelenilo ostrva Tasos, a sa druge strane na plavetnilo mora. Boravak na divnoj peščanoj plaži upotpuniće nekolicina kafea i taverni koji se nalaze uz samu obalu.

GOLDEN BEACH

Golden Beach je slikoviti zaliv sa jednom od najlepših plaža na ostrvu Tasos. Pruža se u dužini od oko jednog kilometra, na oko 10 kilometara udaljenosti od glavnog grada Limenasa. Beli pesak i tirkizno plava boja mora zasigurno će Vas impresionirati svojom lepotom. Mesto je idealno za porodični odmor kao i za sve one koji žele da se pohvale da su letovali u mestu koje podseća na one sa razglednice. Ova prostrana plaža pruža i mogućnost bavljenja mnogobrojnim sportovima na vodi. U neposrednoj blizini apartmana nalaze se market, rent a car agencija, taverna, kafe-barovi i sve ono što je potrebno da uživate u vašem odmoru. Napravite i sami razglednicu, ali sa vašeg letovanja.

POGLEDAJTE CENOVNIKE ZA TASOS
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – AQUA TRAVEL – POLAZAK IZ PANČEVA
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – ROBINSON
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – SKI&SUN TRAVEL
TASOS – CENOVNIK – 5, 10 I 15 NOĆI – VIVA TRAVEL
TASOS – CENOVNIK – 10 I 15 NOĆI – TURISTTRADE
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – ATLANTIC
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – HEDONIC
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – HELLENA TRAVEL
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – LORD TRAVEL – POLAZAK IZ PANČEVA
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – NITRAVEL
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – OKTOPOD – POLAZAK IZ PANČEVA
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – OMNITURS
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – SOLE AZUR
TASOS – CENOVNIK – 10 NOĆI – KOMPAS NOVI SAD

PODELI