Barselona

Barselona, Španija

već od 499€

Opis destinacije

Priča o Barseloni je zapravo priča o izuzetnim ljudima koji su u njoj živeli i stvarali. Zadivljujuća i raskošna arhitektura delo je nenadmašnih arhitekata koji su pripadali stilu Art Nuvo. Među njima, svakako, najistaknutiji i najznačajniji je Antonio Gaudi. Njegova dela su danas simbol Barselone. Smatra se jednim od najkontroverznijih, a pre svega revolucionarnih arhitekata sa stilom koji karakterišu meke i valovite linije, odnosno elementi koji podsećaju na žive organizme kao i nadaleko poznati mozaici kojima su obloženi delovi fasada, nameštaja. Barselona mnogo duguje Gaudiju jer je zahvaljujući njegovoj arhitekturi grad postao turistička atrakcija. Obilazak Barselone ne može se zamisliti bez upoznavanja sa njegovim remek delima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BARSELONA 
FEBRUAR-MART 2024 
Polasci: 15.02. i 21.03.2024.  
4 dana (3 noćenja) – redovna linija Wizz Air-a 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja
15.02. - 18.02.2024. 4 dana/ 3 noći
21.03. - 24.03.2024.
4 dana/ 3 noći
Broj dana / noći
Hotel Sansi Diputació 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi679€569€
Jednokrevetna soba/799€
Hotel Barcelona Princess 4* noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi649€499€
Jednokrevetna soba/669€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Wizz Air na relaciji Beograd – Barselona – Beograd sa  uključenim aerodromskim taksama; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku; 
- 3 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Troškove organizovanja putovanja; 
- Prtljag – jedan čekirani prtljag i ručni prtljag. Čekirani prtljag do 10 kilograma, može biti sa točkićima  ili bez, 40 x 30 x 20 cm. Ručni prtljag može biti torba za laptop, ženska tašna ili mali ranac. U dozvoljene  dimenzije ne ulaze ručke na torbi / točkići; međutim točkići mogu maksimalno da uvećaju veličinu  torbe za 5cm.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi i iznosiće: oko 5€ za hotele sa 4*.  Boravišna taksa se plaća na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta. - Dodatni prtljag je moguće platiti na aerodromu i tom prilikom će se primenjivati trenutno važeće cene  kompanije Wizz Air i aerodroma “Nikola Tesla”. Čekirani prtljag van sezone maksimalno do 20kg: oko  79 evra (po letu, po putniku i po torbi); čekirani prtljag van sezone maksimalno do 32kg: oko 110 evra  (po letu, po putniku i po torbi). Cene su objavljene prema važećem cenovniku kompanije Wizz Air na  dan objavljivanja ovog programa. 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
Sansi Diputació 4*  
Položaj: Hotel Sansi Diputacio 4* smešten je u okrugu Eixample, na 400m od Katalonskog trga, u srcu  Barselone. Mnoštvo kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog smeštajnog objekta. Pripada poznatom  lancu hotela Eurostar. Odlična je polazna tačka za sve putnike koji žele na što bolji način da osete atmosferu  grada. Od međunarodnog aerodroma El Prat je udaljen oko 12 kilometara.  
Sadržaj:U sklopu hotela se nalazi recepcija koja je otvorena 24h i restoran. Bežični internet je dostupan u  čitavom smeštajnom objektu besplatno.  
Smeštaj: Standardne dvokrevetne sobe imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, minibar  (uz doplatu), sef, SAT TV. 
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. Hotelijer ima pravo  da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu.  

Barcelona Princess 4* 
Položaj: Hotel Barcelona Princess 4* smešten je na Aveniji Diagonal, pored jedog od poznatih tržnih centara  ,,Diagonal Mar'' i na oko 700m od plaže i šetališta Parc del Forum. Metro stanica ,,El Maresme'' se nalazi na  oko 300m od hotela sa koje saobraća redovna metro linija (L4) do centra grada (7 metro stanica, oko 15min  vožnje).  
Sadržaj: U sklopu hotela nalazi se recepcija, otvorena 24h, bar, restoran, otvoren bazen (nalazi se na  poslednjem spratu sa panormanskim pogledom na Maediteran, otvoren je tokom čitave godine i greje se).  Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno.  
Smeštaj: Standardne dvokrevetne sobe imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini-bar  (uz doplatu), sef, SAT TV.  
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. Hotelijer ima pravo  da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu.  
1. dan BEOGRAD – BARSELONA (15.02. i 21.03.2024.) 
Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 16:45 sati. Poletanje za Barselonu  u 19:15 sati (let Wizz Air W6 4115). Dolazak u Barselonu u 22:00 sata. Transfer do hotela. Noćenje.
 
2. dan BARSELONA (16.02. i 22.03.2024.) 
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la  Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Hram Sveta porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i  Batljo, nova Barselona, Španski trg, Monžuik, brdo odlake se pruža najlepši pogled na grad, Olimpijski prsten  sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov spomenik. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja  fakultativne šetnje, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku, najstarijim delom Barselone poznatim kao  Gotska četvrt (Barri Gotic). Ovaj deo grada lokalci nazivaju srce grada u kome iako postoje crkve iz 14. veka i  ostale srednjovekovne građevine kao i ostaci iz rimskog perioda većina zgrada je sa kraja 19. i početka 20.  veka: Trg Katalonija, ulica La Rambla, katedrala La Seu, El Born, pijaca La Boqueria (cena izleta po osobi oko  25 €, metro karta nije uključena u cenu). Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan BARSELONA (17.02. i 23.03.2024.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izleti Đirona i Figeras. Vožnja do  Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale  kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac, pruža  se predivan pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti  (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa  i poseta ekscentričnom Teatru muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj  porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam  maestro. Svaka prostorija ovog neobičnog muzeja može se posmatrati kao svojevrsno umetničko delo. Izuzev  slika Salvadora Dalija, mogu se videti i njegove brojne, naravno neobične instalacije (cena izleta oko 85 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje. 

4. dan BARSELONA (18.02. i 24.03.2024.) 
Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parku  Ciutadel i etno selu Pueblo Espanjol u podnožju Monžuika. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca  Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat  Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Ciutadela, koji se prostire na 30 hektara a  nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. 
Odlazak do etno sela Pueblo Espanjol i poseta muzeju na otvorenom. Pueblo Espanjol. “Špansko selo” je još  jedna u nizu velikih atrakcija izgrađenih u Barseloni za Svetski sajam 1929. godine. Iako je bilo planirano da  se selo sruši posle završetka izložbe zbog neočekivano velikog interesovanja to nije učinjeno. Danas je  Špansko selo svojevrstan muzej arhitekture i kulture Španije. Čini ga 117 zgrada, trgovi i ulice tipične za 15  različitih oblasti Španije. U okviru ovog kompleksa se nalazi i pozorište, muzej savremene umetnosti,  umetničke radionice i niz restorana sa specijalitetima koji potiču iz raznih regiona Španije. Nalazi se u jednom  od turistički najinteresantnijih delova Barselone (cena izleta oko 60 €). Transfer do aerodroma. Poletanje  aviona za Beograd u 22:40 sati (let Wizz Air W6 4116). Sletanje u Beograd u 01:20 sati (19.02. i 25.03.2024.).  Kraj programa. 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana  pre polaska na put, 
- gotovinski, 
- čekovima građana do 6 mesečnih rata, 
- ostalim platnim karticama (Master,, Maestro i Dina), 
- preko računa, 


BB

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.