Budimpešta

Budimpešta, Mađarska

već od 75€

Opis destinacije

Spajanjem tri grada Budima, Obude i Pešte 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas prava turistička poslastica za mnoge turiste koji je posećuju. Lepoti Budimpešte, pre svega, doprinosi 11 mostova koji spajaju dva dela grada – Budim i Peštu, Kraljevska palata na uzvišenju na samoj obali Dunava, zgrada Parlamenta koja je jedna od najvećih u svetu, Trg Heroja, prelepi široki bulevari Andraši i Rakoci… Ne može se sa sigurnošću reći da li je Budimpešta lepša danju ili noću ali svakako sa razlogom nosi epitet „Kraljica Dunava”. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BUDIMPEŠTA
fakultativno: KRSTARENJE DUNAVOM, SENTANDREJA, TROPICARIUM
1 noćenje / 3 dana / autobusom

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANASPECIJALNA CENA
16.02 – 18.02.2024.
DAN DRŽAVNOSTI
BARA 3*95 evra75 evra
30.04 – 02.05.2024.
1. MAJ / USKRS
BUDAPEST 3*109 evra89 evra

- SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA
- DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE
- doplata za 1/1 sobu 30 evra (isključivo na upit)
- doplata za dodatno sedište u autobusu 50 evra (isključivo na upit)
- dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
- dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana
- ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
- panoramsko razgledanje Budimpešte u pratnji vodiča
- usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 187 din, od 18 do 70 god – 374 din, od 70 god i više – 748 din) sa osiguranom sumom do 30000 evra PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI
- individualne troškove – nepomenute usluge
- fakultativne izlete
- transfer iz VRŠCA – doplata 20 evra / minimum 8 putnika

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju)
- KRSTARENJE DUNAVOM 20 evra / 15 evra (deca do 12 godina)
- IZLET U SENTANDREJU 15 evra / 10 evra (deca do 12 godina)
- PREVOZ DO TRŽNOG CENTRA CAMPONA 5 evra – ulaznica za Tropikarijum 3000 forinti (oko 9 evra odrasli), 2200 forinti (oko 6,5 evra deca do 18 godina) – ulaznice su individualne i plaćaju se na licu mesta. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
Hotel BARA 3* Nalazi se sa Budimske strane, u podnožju brda Gelert. Iako je pristupačan i pešaka do centra grada (udaljen oko 1 km od Dunava i Elizabetinog mosta), povezan je sa centrom i linijom gradskog prevoza. Ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su sa TWC, TV, mini bar, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje.

Hotel BUDAPEST 3* Hotel se nalazi u širem centru grada, sa Budimske strane, na liniji gradskog prevoza. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su sa TWC, TV, mini bar, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje.
1. DAN, BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 23:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President, sa perona od 34 do 41 koji su predviđeni za polazak turističkih autobusa (detaljnije informacije o polasku: tačan broj perona, naziv prevoznika, kontakt vodiča, biće poznate najkasnije 48h pred putovanje – ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Iz Novog Sada oko 01:00h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, BUDIMPEŠTA – KRSTARENJE DUNAVOM (fakultativno)
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Svetog Ištvana, Ribarske tvrđave, Budimskog dvorca, Brda Svetog Gelerta… Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno popodne. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i noćno razgledanje Budimpešte sa vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, BUDIMPEŠTA – SENTANDREJA (fakultativno) – TRŽNI CENTAR CAMPONA (fakultativno) – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sentandreju. Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Nakon toga, odlazak na fakultativni izlet – tržni centar Campona sa individualnom posetom Tropikarijumu. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju iz centra Budimpešte. Dolazak u Beograd na mesto polaska u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 7 dana pred putovanje

- platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD

- na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje

TVL

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.