Dominikana

14 dana, Dominikanska Republika

već od 1699€

Opis destinacije

Dominikansku Republiku otkrio je Kristofer Kolumbo 1492. godine, kada se prvi put iskrcao u današnji glavni grad ove egzotične zemlje. Dominikanska Republika je zemlja bogate kulture i gradova na čijim je ulicama ispisana istorija, zemlja na čiju se neverovatnu lakoću življenja svi posetioci vrlo brzo naviknu. Pored fantastičnih peščanih plaža sa kokosovim palmama koje se nižu duž obale Dominikanske Republike, unutrašnjost je ispunjena neverovatnim planinskim vencima. Četiri od pet najviših vrhova Kariba se nalaze upravo u Dominikanskoj Republici. Planinske reke, na čijim tokovima se nalaze fascinantni vodopadi, protiču kroz živopisnu i bujnu džunglu. U Dominikanskoj Republici se nalazi čak 10 potpuno različitih nacionalnih parkova od kojih će vas svaki očarati. Nemojte propustiti priliku da zaigrate tradicionalni dominikanski ples merengu uz njihove lokalne specijalitete: cigare, rum, čokoladu i kafu. Obradujte sebe nakitom od larimara, jedinstvenog vulkanskog minerala, koji postoji samo na ovom ostrvu. Jednostavno se prepustite atmosferi i uživajte.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
THE BEST OF DOMINIKANA
SANTO DOMINGO – LAS GALERAS – PUNTA CANA
17.01 – 30.01.2023. 
11.03 – 24.03.2023. 

Za prijave i uplate u celosti 1899€ Specijalna cena 1699€ – Hot!
Za avans od min. 500€ cena je 1749€
Za avans od 100€ cena je 1799€

Aranžaman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Punta Kana – Beograd sa presedanjem u Parizu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Santo Domingu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Smeštaj u Las Galerasu u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Smeštaj u Punta Kani u hotelu 4* na bazi 4 noćenja – all inclusive (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Dominikansku republiku (dobija se na samoj granici – cena 10 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€
-Osiguranje od otkaza putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI
Razgledanje Santo Dominga - 35€
Obilazimo kolonijalnu zonu, stari centar grada i posećujemo neke od najvažnijih atrakcija prestonice Dominikanske Republike. U prepodnevnim časovima odlazimo do katedralu Primar de America koju je izgradio Dijego Kolumbo, memorijalnog spomenika Kolumbu, zatim muzej Alcazar De Colon – prelepu palatu u španskom stilu gradnje, Kolumbov trg i Nacionalni park Los Tres Ojos, gde ćemo uživati u pogledu na cenote.
Izlet obuhvata: Ulaznice za katedralu i muzej, obilazak cenota, transfer autobusom do Kolumbovog spomenika i Nacionalnog parka, lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku. 

Catalina Island + La Romana - 100€
U jutarnjim časovima krećemo ka unutrašnjosti jugoistočnom delu Dominikanske Republike gde ćemo provesti dan na prelepom Catalina ostrvu i peščanim belim plažama, uz kupanje i pogled na tirkizne boje karipskog mora. 
Izlet obuhvata: Transfer autobusom, karte za brod, ulaznice za nacionalni park, ručak, lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku.

Izlet 3 plaže - 60€
Dan za opušteno krstarenje brodićem i laganu vožnju do nekih od najlepših skrivenih plaža dostupnih samo putem mora. Posetićemo Fronton plažu, Madama i Coloradas opustićemo se uz rum i dobar ritam pachate i odlučiti sami kad je najbolje da krenemo dalje na narednu plažu. Pravimo pauzu za ručak u prirodnom okruženju. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima
Izlet obuhvata: cena uključuje privatni brodić, transfere do izabranih plaza, rucak, piće i uslugu vodiča na srpskom jeziku.

El Rincon - 50€
Posećujemo čuvenu atrakciju Boca Del Diablo i farmu lokalnog domaćinstva, nakon čega odlazimo na El Rincon plažu koja se svrstava u najlepše na svetu! Oko 5 kilometara netaknute, gotovo divlje plaže belog peska i zaliva tirkizno plave vode sa kokosovim palmama u zaledju – savršen tropski scenario sa razglednica samo za nas! Tu se nalazi i rečica Cayo Frio sa prozirnom osvežavajućom vodom i riblji restoran sa koktelima. 
Izlet obuvata : Prevoz, obilazak lokaliteta Boca Del Diablo, posetu farmi lokalnih proizvoda uz degustaciju kakaa, dulce, kafe, ezgotičnog voća, ruma), krstarenje šumom mangrova, ručak, lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku

Los Haitses - 90€
Nestvarni predeli prirode i ostrvo sa plažama iz snova! Los Haitses je magično mesto koje nas vraća u vreme dinosaurusa, jer su važne scene filma Park iz doba jure snimane baš ovde. Los Haitses je jedna od glavnih eko-destinacija Dominikanske Republike. Nacionalni park sačinjavaju krš, tropski krečnjak i pejzaži karakteristični za ove klimatske zone. U jutarnjim časovima imamo transfer do luke a zatim nastavljamo ploveći kroz nacionalni park Haitses koji ima gustu vegetaciju, pećine, slike Taino Indijanaca, kišne šume i brojne vrste ptica. Videćemo reproduktivna područja ptica, formacije stalaktita, tipičnu tropsku vegetaciju mangrova i prirodne pećine. Nakon toga iskrcaćemo se na plažu La Playita gde ćemo odmarati i uživatu u karipskom moru. 
Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča, ulaznice, ručak lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku

Saona Island- 90€
Dan provodimo na jednom od najvećih i najlepših ostrva Dominikanske Republike, smeštenom na jugoistoku zemlje u provinciji la Romana. Ostrvo je deo Nacionalnog parka koji se prostire na preko 100 km2, sa bujnom vegetacijom i mnoštvom raznolikih životinja. Obiluje kilometrima duge peščane plaže, kristalno čistom vodom i belim puderastim peskom.
Izlet obuhvata: Transfer, brod, posetu Ostrvu zvezda, ručak, lokalnog vodiča.
Humpback Whales Watching + Bakardi ostrvo - 75€
Idemo na morsku pučinu da bismo posmatrali ogromne morske životinje od kojih zastaje dah, u njihovom prirodnom staništu. Samana se smatra najboljim mestom na svetu za posmatranje grbavih kitova. Svake godine, od decembra do marta, oko 2000 jedinki dolazi u tople vode zaliva Samane, da bi se sparila i razmnožavala. Ostatak vremena provodimo na plaži ostrva Bakardi. Napomena: posmatranje je moguće samo u periodu decembar – mart.
Izlet obuhvata : Prevoz, vožnju brodom, posmatranje kitova u trajanju od 30min, ručak na ostrvu Bakardi, lokalnog vodiča i uslugu vodiča na srpskom jeziku.
SANTO DOMINGO od  17.01. do 20.01.2023. 
Mosquito Boutique hotel 3* ili sl. – Nalazi se u kolonijalnoj zoni Santo Dominga u blizini ulice Conde. U okviru hotela nalazi se bar i restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef, klima, ventilator, frižider. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

LAS GALERAS od 20.01. do 25.01.2023. 
Villa La Plantacion hotel 3* ili sl. – Nalazi se na 5 minuta od plaže i u samom centru grada. Sobe poseduju sopstveno kupatilo. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne. U okviru smeštaja nalazi se bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

PUNTA CANA od 25.01. do 29.01.2023. 
VIK Hotel Arena Blanca 4* ili sl. – Nalazi se na peščanoj plaži Bavaro u Punta Cani. Hotelski kompleks okružen je prekrasnim vrtom. Gostima su na raspolaganju restoran, bar i bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupana je besplatan wifi internet. U okviru smeštaja nalazi se restoran. Usluga: all inclusive.
1. dan (17.01.): Beograd – Amsterdam – Pariz – Punta Kana 
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme(ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Amsterdama u 06:00h, broj leta KL1898. Sletanje u Amsterdam u 08:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 1h. Avion za Pariz poleće u 09:30h i sleće u 10:55h, broj leta AF1241. Pauza između letova je 1h i 5 minuta. Nastavak leta za Punta Kanu u 12:00h, broj leta AF760. Dolazak u Punta Kanu u 16:25h po lokalnom vremenu, nakon čega sledi transfer do Santo Dominga. Santo Domingo je prestonica Dominikanske republike i najveći je grad u celom karipskom regionu. Može se reći da je Santo Domingo najživlji grad na Karibima, kosmopolistka prestonica koja predstavlja mozaik karipske i evropske kulture. Ovde je boravio čuveni moreplovac Kolumbo i prva katedrala na američkom tlu sagradjena je upravo u ovom gradu. Dolazak u smeštaj u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (18.01.): Santo Domingo
Slobodan dan ili možete krenuti sa nama u fakultativni obilazak prestonice koji započinjemo šetnjom kroz stari grad – kolonijalnu zonu Santo Dominga, prefinjeni deo grada prošaran arhitektonskim draguljima, kaldrmisanim ulicama, muzejima, crkvama i palatama. Grad Svete nedelje (“Santo Domingo”) bio je prva baza evropskih kolonista, odakle su istraživali obale Meksika, Južne i Severne Amerike. Posetićemo najstariju katedralu Primar de America koju je izgradio Dijego Kolumbo, sin Kristofera Kolumba i Oltar otadžbine gde su sahranjeni slavni dominikanski borci i revolucionari, a zatim prošetati pešačkom zonom dominikanske prestonice sve do Kolumbovog trga. Nakon kratkotrajne pauze za slikanje nastavljamo ka muzeju Alcazar De Colon, koji se nalazi u sklopu palate prelepe španske arhitekture, koja je nekada služila kao rezidencija Kolumbovog sina Dijega i ujedno bila prva izgradjena palata u Americi. Po završenom razgledanju, organizovanim prevozom odlazimo do memorijalnog spomenika Kolumbu, nakon čega nas očekuje odlazak do obližnjeg nacionalnog parka Los Tres Ojos gde ćemo imati prilike da uživamo u pogledu na čuvene cenote, fascinantno čudo prirode koje prestavljaju mala jezera, okružena krečnjačkim pećinama. U dogovoreno vreme sledi povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima u dogovoru sa vodičem možemo posetiti neki od mnogobrojnih klubova i barova u Santo Domingu. Noćenje.

3. dan (19.01.): Santo Domingo: Catalina Island & La Romana
Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet na prelepo ostrvo Catalina, zaštićeni park prirode koji obiluje peščanim belim plažama. U jutarnjim časovima krećemo se ka jugoistočnom delu obale Dominikanske Republike do mesta La Romana, odakle prelazimo na ostrvo Catalina gde ćemo provesti dan kupajući se u mirnom moru, u potpunosti zaštićeni od vetra. Na samom ostrvu ne postoje gradjevine, a trenutno se za kupanje koristi samo jedna od 3 plaže, koje čine gotovo 2/3 obale ostrva. Karakteristične stenovite obale u južnom delu ostrva formiraju litice koje ovo ostrvo čine dodatno egzotičnim i interesantnim, a posetioce posebno oduševljava pojava rakuna i divljih zečeva u okolini plaže, koji se nalaze u svom prirodnom i jedinom staništu u Dominikanskoj Republici.  U neposrednoj blizini ostrva nalazi se jedna od najboljih lokacija za ljubitelje ronjenja i snorklinga na Karibima – koralni greben Muro! Uživamo u pogledu na plavetnilo karipskog mora, sunčamo se i istražujemo ostrvo. U dogovoreno vreme sledi transfer i Santo Domingo. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan (20.01.): Santo Domingo – Las Galeras
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj u ranim prepodnevnim časovima. Opraštamo se sa glavnim gradom Dominikane i idemo na severoistok do prelepog poluostrva Samana. To je neverovatno zeleno, razudjeno i šarenoliko poluostrvo sa najvećom gustinom palmi na svetu. Neke od najlepših plaža ove države nalaze se upravo ovde, kao i najveći vodopad. Dolazak u Las Galeras i smeštanje u sobe. Ovo je nekadašnje ribarsko selo koje se nalazi na krajnjem istoku poluostrva. Ovde počinju naše nove Manga avanture… Naredni dani rezervisani su za kupanje i uživanje u belom pesku i azurno plavim vodama Las Galerasa. Mesto skriva najlepše plaže Kariba sa razglednica koje jedva čekaju da ih istražite. Večernji časovi rezervisani su za druženje uz čuvene dominikanske ritmove bachate, merengue i druge prepoznatljive latino zvukove.  Noćenje.

5. dan (21.01.): Las Galeras: Humpback Whales Watching + Bakardi ostrvo
Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativna tura posmatranja grbavih kitova. Posetićemo mesto gde se svake godine rodi gotovo celokupna populacija svih grbavih kitova na Atlantiku! Kitovi iz Kanade, SAD-a, sa Grenlanda i drugih mesta dolaze na ovo mesto da nađu para i daju mladunce u toplim karipskim vodama. Samana se smatra najboljim mestom na svetu za posmatranje ovih prelepih i džinovskih morskih bića. Nakon ture, odlazak do čuvenog tropskog ostrva Bakaradi poznatog po istoimenom rumu gde ćemo imati dovoljno vreme da saberemo utiske i uživamo na plaži..U dogovoreno vreme, sledi povratak u Las Galeras. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (22.01.): Las Galeras: La Boca Del Dablo + El Rincon
Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativno odlazak na safari turu do čuvene nacionalne atrakcije La Boca Del Diablo (“Đavolja usta“) gde talasi udaraju u stene i kroz prirodno napravljenu rupu izlaze na površinu, stvarajući nesvakidašnji prizor zbog koga ovo mesto posećuje veliki broj turista, nakon čega odlazimo do prelepe El Rincon plaže koja se svrstava u najlepše na svetu. U sklopu izleta posetićemo i lokalnu farmu gde ćemo degustirati lokalne proizvode poput ruma, kafe, kakaa i mnogih drugih. Slobodno vreme. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

7.dan (23.01.): Las Galeras – Nacionalni Park Los Haitses
Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni obilazak nacionalnog parka Los Haitises sa bajkovitim pejzažima i posetu plaže La Playita. Los Haitses je magično mesto koje nas vraća u vreme dinosaurusa, jer su važne scene filma Park iz doba jure snimane baš ovde i jedna od glavnih eko-destinacija Dominikanske Republike, Tokom posete obići ćemo 3 pećine u kojima se nalaze crteži taino kulture. Nacionalni park sačinjavaju krš, tropski krečnjak i pejzaži karakteristični za ove klimatske zone. Ostatak dana provodimo kupajući se La Playita plaži sa kristalnom čistom vodom i belim peskom. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

8. dan (24.01.): Las Galeras – Izlet 3 plaže
Slobodno vreme u Las Galerasu za odmor, uživanje i istraživanje okoline ili možete krenuti sa nama u fakultativni obilazak nekih od najlepših skrivenih plaža dostupnih samo putem mora. Dan započinjemo opušteno krstareći brodićem i laganom vožnjom. Posetićemo Fronton plažu, Madama i Coloradas opustićemo se uz rum i dobar ritam pachate i odlučiti sami kad je najbolje da krenemo dalje na narednu plažu. Pravimo pauzu za ručak u prirodnom okruženju. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan – 13. dan (25.01 – 29.01.): Las Galeras – Punta Kana 
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do mesta Bavaro u Punta Kani – jedno je od najpoznatijih svetskih odmarališta. Sa 10 kilometara obale i prelepom peščanom plažom duž koje se nalazi veliki broj luksuznih hotela, Bavaro je savršena destinacija kako za putnike koji žele da uživaju u mirnom i opuštajućem odmoru, tako i za ljubitelje zabave. Dolazak u hotel. Smeštaj u sobe. Dani predvidjeni za uživanje na belom pesku uz zvuke talasa i kupanje u tirkiznoj vodi. Ukoliko želite aktivan odmor za vas smo izdvojili – snorkling, ronjenje, kajak, jet ski, skijanje na vodi, pecanje i posetu očaravajućem ostrvu Saona, čija netaknuta priroda i plaže sa brašnasto belim peskom predstavljaju mali raj na zemlji. Slobodno vreme. 4 noćenja.

13.dan (29.01.): Punta Kana – Pariz
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Srbiju koristimo za sumiranje utisaka, finalni shopping i kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme, transfer do aerodroma u Punta Kani. Let za Pariz u 18:45h, broj leta AF760.

14.dan (30.01.): Pariz – Amsterdam – Beograd 
Sletanje u Pariz u 10:50h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 7h i 25minuta. Avion za Amsterdam poleće u 18:15h, broj leta AF1140. Sletanje u Amsterdam u 19:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL1899. Dolazak u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
- Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
- Gotovinski
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

MT

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama