Istanbul

Istanbul, Turska

već od 499€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL  
DOLMABAHČE – EGIPATSKA PIJACA – TOPKAPI – AJA SOFIJA – PLAVA DŽAMIJA – VASELJENSKA PATRIJAR ŠIJA – KRSTARENJE BOSFOROM  
4 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*)-avionom 
Polazak 21. mart (povratak: 24. mart 2024) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 499 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 120 evra. 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:  
- Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Air Serbia) 
- Aerodromske takse (oko 60 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju   u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata) 
- Smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi tri noćenja sa doručkom 
- Transferi prema programu 
- Pešačko razgledanje grada 
- Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: 
- Fakultativni izleti 
- Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene 
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje. 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Fakultativni izlet autobusom “Dolmabahče palata i Egipatska pijaca” Cena: 65 evra. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu,  transfer i usluge vodiča.  
- Fakultativni izlet autobusom “Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija” Cena: 75 evra. U cenu su uključene  ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palatu i usluge vodiča.  
- Fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Cena: 50 evra. U cenu je uključen prevoz, transferi i usluge vodiča.

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno  je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje  cene. Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i  redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja  ili tržnih centara ne rade. 
Hotel Orka Royal 4* http://www.orkaroyalhotel.com/index.html 
Hotel Orka Royal nalazi se u Starom gradu Istanbulu, na nekoliko minuta hoda od železničke i tramvajske stanice Sirkeci. U ponudi ima  klimatizovane sobe sa besplatnim WiFi internetom, . Gostima je u okviru hotela na raspolaganju terasa na krovu sa spektakularnim  panoramskim pogledom na Bosfor. Gosti mogu da koriste hotelske spa sadržaje neke uz doplatu. Doručak na bazi švedskog stola služi se  svakog jutra u trpezariji hotela Orka. 

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela. 
1. dan BEOGRAD – ISTANBUL 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 04:40 h. Poletanje za Istanbul u  07:10 h (let JU 800). Dolazak u Istanbul u 10:50 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smeštaj. Odlazak na razgledanje grada pešice,  Trg Taksim i okolina. Slobodno poslepodne. Noćenje.  

2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet: poseta palati Dolmabahče i  Egipatska pijaca. Palata Dolmabahče je izgrađena kraj Bosfora sredinom 19. veka, u kombinaciji baroka, rokokoa i turskog imperijalnog stila,  i bila je zvanična rezidencija sultana. Okružena prekrasnim vrtom, ima 285 soba, 43 salona, šest hamama i raskošan enterijer sa oko 600  umetničkih slika. Iz palate Dolmabahče je u izgnanstvo otišao poslednji otomanski sultan Mehmed VI (1922), a u njoj se i okončao život oca  turske nacije Mustafe Kemala Ataturka (1881- 1938). Obilazak se završava odlaskom na čuvenu Egipatsku pijacu, gde se mogu videti ili  kupiti razni začini, čajevi ili tipični suveniri. Noćenje.  

3. dan ISTANBUL 
Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija.  Poseta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, danas pretvorenih u muzej, izgrađenoj na jednom od sedamistan bulskih brežuljaka. Iz  ove palate turski sultani su od 1465.godine, gotovo četiri veka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Obilazak Aja Sofije ili Crkve  svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svetu, nemerljive arhitektonske i umetničke vrednosti.  Podignuta je u doba cara Justinijana, pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana  Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mestu palate cara Konstantina,  poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cveta lale u pedesetak  varjanti. Slobodno vreme. Noćenje. 

4. dan ISTANBUL – BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet autobusom i brodom  “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Poseta Carigradskoj patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi Sv.Đorđa na obali Zlatnog roga,  u nekadašnjem grčkom kvartu Fanar. Carigradska patrijaršija postoji od Vaseljenskog sabora u Carigradu 381.godine. Nakon obilaska,  vožnja autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod, krstarenje Bosforskim moreuzom između evropskog i azijskog dela Istanbula, koji je  u najužem delu širok samo 660 metara. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 22:30 h (let JU 805). Dolazak u Beograd u 22:10 h.  
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama