Istanbul

Istanbul, Turska

već od 119€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisBroj danaTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Jul
6 dana
05.07.-10.07.2022
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Jul
6 dana
19.07.-24.07.2022
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Avgust
6 dana
09.08.-14.08.2022
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Avgust
6 dana
23.08.-28.08.2022
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Septembar
6 dana
13.09.-18.09.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Septembar
6 dana
27.09.-02.10.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Oktobar
6 dana
11.10.-16.10.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Oktobar
6 dana
25.10.-30.10.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Dan
državnosti
6 dana
08.11.-13.11.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Novembar
6 dana
22.11.-27.11.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Novembar
6 dana
29.11.-04.12.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Decembar
6 dana
06.12.-11.12.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€
Decembar
6 dana
13.12.-18.12.2022
Hotel Grand Ant 3*
SPECIJALNA PONUDA 119 €
129€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:  
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)  
- smeštaj u Istanbulu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama  
- obilaske prema programu (Istanbul 1 – panorama)  
- troškove organizacije i vođenja aranžmana  
- usluge licenciranog pratioca grupe  

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:  
- ulaznice i fakultativne izlete  
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na COVID – 19 za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je  30.000 €) – 11 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 6 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 22 € (osobe od 71 – 80 god.) 
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)  

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice  u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku  kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju  stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi.  

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca  od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):  
- Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi dvorac – 50 € odrasli / 25 € deca (Topkapi sa audio vodičem 25 eur)  
- Tursko veče (sa večerom i trbušnim plesom) – 30 € odrasli / 20 € deca  
- Dolmabahče palata (sa ulaznicom za Selmluk i harem) – 35 € odrasli / 25 € deca  
- Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji – 20 € / deca 10 €  

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova  rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po  lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.  

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana  

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) 
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)  
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

SOPSTVENI PREVOZ:  
- NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA ZA SOPSTVENI PREVOZ  
- pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje  
- postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji) 

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):  
- Doplata za polazak iz Novog Sada – 25€  
- OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama,  restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Makedonijom)  
- NIŠ – bez doplate 

HOTEL HERMANOS - www.hermanos-hotel.business.site 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaraj) u blizini Taksim skvera, Laleli oblasti i na oko 2-3 kim od svih većih  znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar.  Doručak – kontinentalni švedski sto.  

HOTEL SUREYYA - http://www.hotelsureyya.net/ 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli) i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti , tri minuta udaljenosti od tramvajske  stanice Laleli. Hotel ima restoran i bar i besplatan WiFi. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV sa satelitskim kanalima, telefon,  klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto  

HOTEL ALFA - https://www.alfahotelistanbul.com/ 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Topkapi) i na oko 1-2 km od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka  soba poseduje kupatilo(tuš/WC),TV,telefon,klimauređaj,minibar,WIFI internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.  

HOTEL SAHINLER - http://www.hotelsahinler.com/ 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli) i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba  poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto  

HOTEL ORIENT MINTUR - http://www.orienthotelistanbul.com 
Hotel se nalazi u centru Istanbula na pešačkoj udaljenosti od čuvene Kapali čaršije. U okviru hotela se nalaze recepcija, restoran, bar.  Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, sef, internet, TV, klimu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.  

HOTEL GRAND ANT 3* - http://www.anthotel.com 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaray) i na oko 20 minuta hoda od Kapali Čaršije. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba  poseduje kupatilo (tuš/WC), kablovska TV, telefon, klima uređaj, minibar. 
Doručak – kontinentalni švedski sto  

HOTEL SIM - http://simhotelistanbul.com/ 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaraj, smešten je u Istanbulu, na 2 km od Sulejmanove džamije i Konstantinovog stuba,  Sadržaj: Hotel Sim ima vrt, recepciju, zajednički salon i bar, Wi-Fi internet na recepciji. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), SAT  TV, telefon, klima uređaj, minibar (uz doplatu, na licu mesta),. 
Doručak – kontinentalni švedski sto  


HOTEL LA GARDEN - http://www.hotellagarden.com 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaray) i na oko 1 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba  poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto.  

HOTEL KAYA - https://otel-kaya-adegstanbul-tr.book.direct/en-us 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 1-2 km od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba  poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.  

HOTEL SABENA – ww.otelsabena.com  
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Topkapi) i na oko 1-2 km od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka  soba poseduje kupatilo(tuš/WC),TV,telefon,klimauređaj,minibar,WIFI internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.  

HOTEL GRAND EMIN - http://www.aymahotelsgroup.com/ 
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 1 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba  poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar, WIFI internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.  

GRAND UNAL HOTEL - http://grand-unal.hotel-istanbul.net/en 
Hotel se nalazi u centru Istanbula na pešačkoj udaljenosti od čuvene Kapali čaršije. U okviru hotela se nalaze recepcija, restoran, bar.  Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, sef, internet, TV, klimu. Doručak se služi po principu samoposluživanja  

1. dan BEOGRAD - NIŠ  
Polazak oko 17:00 časova iz Beograda sa perona glavne autobuske stanice (BAS-a), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3  dana pre putovanja tačno vreme) i iz Niša sa parkinga Tempa oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i  mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu.  

2. dan ISTANBUL  
Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Galata most, centar grada Taksim, deo  grada Bešiktaš. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

3. dan ISTANBUL – HIPODROM-PLAVA DŽAMIJA-AJA SOFIJA-KAPALI ČARŠIJA-TURSKO VEČE  Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti  Istanbula: hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, Plava džamija –  jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta, Topkapi dvorac – sedište osmanske  imperije. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili individualni odlazak na Kapali čaršiju, trgovački  centar sa preko 5000 radnji. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja  fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Noćenje. 

4. dan ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – PATRIJARŠIJA - DOLMABAHČE PALATA  Doručak.. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta  (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče  palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula),  Devojačka kula...). Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj partijaršiji. Mogućnost organizovanja  fakultativnog obilaska Dolmabahče palate. Poseta poslednjeg sedišta sultana i obilazak Selmluka. Noćenje. 

5. dan ISTANBUL  
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz  Bugarsku prema Beogradu. 

6. dan BEOGRAD – NIŠ Dolazak u Niš i Beograd (na dolazne perone) u podnevnim časovima .   (Kraj usluga)  
- 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do
Za polaske od 01.06. do 01.10.2022……….…………....…….15.12.2022.  
Za polaske od 01.10.2022. do 01.02.2023……………....…….15.04.2023
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Mae