Kuba

Havana i Varadero, Kuba

već od 2290€

Opis destinacije

REPUBLIKA KUBA je ostrvska zemlja u Karipskom arhipelagu, koju osim glavnog ostrva čini još ostrvo Isla de la Juventud, uz nekoliko manjih arhipelaga. Glavni grad HAVANA živi svoj život, zarolbljen u prošlosti, sa 11 miliona stanovnika koji sa nadom gledaju u budućnost. Jedinstven po istorijskom nasleđu, arhitekturi i noćnom životu, grad će vam pružiti priliku za aktivan odmor sa mogućom realizacijom fakultativnih izleta na lokacije u okruženju. Za miran odmor preporučujemo VARADERO – prestonicu Kubanskog turizma sa velikim izborom savremenih hotela raspoređenih duž obale. Na pučini Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlanskog okena imate priliku da doživite scene iz romana Ernesta Hemingveja “ Starac i more” , posle čega će Kuba zauvek ostati u vašem srcu. KLIMA je tropska, sa srednjom godišnjom temperaturom od 25 stepeni i periodima velike vrućine, visoke vlažnosti vazduha i jakih vetrova. Vlažna sezona traje od maja do oktobra.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
GRUPNO PUTOVANJE SA VODIČEM
KUBA – 11 noćenja
Cena paket aranžmana: 2.290 EUR po osobi
Varadero i Havana
03.03.2023-15.03.2023.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul - Havana - Beograd (prevoznik Turkish Airways), aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu I Havani u iznosu od 430 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdica u dvokrevetnim sobama (8 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu I 3 noćenja sa doručkom u Havani), transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Varaderu I Havani, panoramsko razgledanje Havane, Pina Colada nap utu do Varadera, večera u restoranu Aljibe u Havani, izlet u Finca VIgiu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovan

U CENU NISU UKLJUČENI:
Fakultativni izleti i posete, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi, napojnice.

FAKULTATIVNI IZLETI
- Poludnevni izlet na Cayo Blanco. Cena: 128 evra. U cenu je uključen ručak, pića, delfinarijum i usluge lokalnog vodiča. – povratak u 16.00
- Celodnevni izlet “Tri grada”. Cena: 150 evra. U cenu je uključena vožnja klimatozovanim mini busem. Obilasci, ručak u Trinidadu. Usluge lokalnog vodiča
- Celodnevni izlet u Vinales. Cena: 96 evra. U cenu je uključen prevoz klimatizovanim mini busem. Ručak. Vožnja brodićem. Usluge lokalnog vodiča.
- “Tropicana” show. Cena 95 evra. U cenu je uključen transfer, piće dobrodošlice, cabare show, ¼ boce Havana Club Anejo Rum sa kubanskom koka kolom. 
VARADERO – MELIA VARADERO 4+*
Položaj: Hotel se nalazi na niskom stenovitom platou, direktno na duačkoj peščanoj plaži Varadera. Šoping centar Plaza America nalazi se pored hotela, mesto Varadero udaljeno je oko 8 km a aerodrom Varadero oko 30 km. Opremljenost: Moderno odmaralište poznate hotelske grupacije Meliá sjedinjuje se u harmoniji sa tropskim vrtom i nudi veliki bazenski predeo sa odvojenim dečijim bazenom, đakuzijem, terasom za sunčanje i pool barom (ležaljke, suncobrani i peškiri su i na plaži uključeni) čini najbolje preduslove za opuštajuće i ispunjene dane. Ukupno 490 soba nalazi se u šestospratnom objektu čiji centar čini jedno atraktivno unutrašnje dvorište i slikovito uređeni lobi sa tropskim biljkama i malim vodopadima. Gost se kulinarskim specijalitetima može prepustiti u glavnom restoranu sa uslugom i u formi švedskog stola sa različitim tematskim švedskim stolovima ili u jednom od 3 a-la-carte restorana (steck house, internacionalna kuhinja, specijaliteti od ribe i morskih plodova). 4 bara služe osvežavajuća pića a u jednoj maloj kafeteriji s uže se mali snekovi (24h). U hotelski sadržaj ubrajaju se frizerski salon, radnje, internet kutak, vešernica, medicinska služba i rent a car (delom uz doplatu). Raznovrsni zabavni program preko dana i uveče sa sportom, igrama i predstavama zaokružuje bogatu ponudu. Sobe: Standard sobe su komforno uređene I imaju kadu/tuš, WC, fen, sat. TV, telefon, klimu, mini bar, kuvalo za čaj/kafu, sef i balkon. Ishrana: All Inclusive Sport: Uključeno i po raspoloživosti: Fitnes centar, tenis (reflektori), košarka, odbojka na plaži, katamaran, windsurfing, kajak, snorkling, Scuba Diving u bazenu. Uz doplatu: Bilijar, ronjenje, masaže. Golf teren sa 18 rupa nalazi se na oko 5 min od dhotela.

HAVANA – GRAND ASTON LA HABANA 5*
Lokacija: Hotel je trenutno najnovije izgradjen u Havani. Nalazi se na 6km od Starog trga. Sobe: Hotel raspolaže sa 3 različita tipa moderno opremljenih soba. Sadržaj: U svojoj ponudi hotel ima restoran I bar, SPA kao i bazen. 
Dan 1. Beograd-Istanbul
Sastanak putnika sa vodičem na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 17.40 h. Poletanje za Istanbul u 20.20 h (let TK1084). Dolazak na aerodrom ‘’Istanbul’’ u 00.10 h. Čekanje na let za Havanu i poletanje u 02.30 h. Noćni let za Havanu.

Dan 2. Istanbul – Havana - Varadero
Čekanje na let za Havanu i poletanje u 01.50 h. Noćni let. Sletanje u Havanu u jutarnjim časovima oko 07.25. Posle carinskih formalnosti, transfer za Varadero. Prevoz u klimatizovanim vozilima do izabranog hotela u Varaderu. Kratka pauza na Bacunayagua mostu sa ukljulenim osveženjem - najbolja Pina Colade u ovom delu sveta (uključeno u cenu). Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima. Piće dobrodošlice i započinjanje all inclusive usluge. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3-9. Varadero
U toku boravka u Varaderu, biće organizovani fakultativni izleti sa vodičem koje možete uplatiti na licu mesta. Detaljniji opisi predvidjenih izleta u nastavku. Katamaran fakultativni izlet na Cayo Blanco. Polazak iz hotela i transfer do Marine Gaviota gde se ukrcavamo na Katamaran za ostrvo Cayo Blanco. Muzika i zabava sa otvorenim barom traje ceo put. Dolazak u Definarium gde možete plivati sa ovim čarobnim stvorenjima. Zastajemo na koralnom grebenu gde možete iskusiti spektakularno ronjenje na Karibima Stižemo na Cayo Blanco, potpuno divlje i nenaseljeno ostrvo bez struje, tekuće vode … Ručak na ostrvu sa kreolskom i morskom hranom, bar sa uključenim lokalnim pićima Posle ručka, povratak nazad u Marinu Gaviota. Transfer do hotela Fakultativni izlet “Tri grada – Santa Clara, Trinidad I Cinefuegos” Doručak u hotelu u Varaderu. Transfer za fakultativni celodnevni izlet. Polazak od istorijski čuvenog grada Santa Clara, poznatog po tome što se u tu odigrala i glavna borba gerilaca na čelu sa Ernestom Če Gevarom. Če Gevara, jedan od znamenitijih osoba svog vremena, bio je lekar, diplomata, pisac, gerilski vodja i revolucionar. U ovom gradu videćemo njegovu statuu kao i memorijalni muzej posvećen njemu. Vožnja za Trinidad. Ručak u restoranu u Trinidadu. Obilazak ovog tipičnog kubanskog grada ostaviće vam utisak kao da ste se našli u sred telenovele. Šarmantne kućice, crkva, muzej, pijaca rukotvorina na kojoj ćete moći da kupite i suvenire. Slobodno vreme u trajanju od 30 minta. Odlazak za Cinefuegos. Razgledanje ovog autentičnog grada koji još zovu i Biser juga još nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Povratak u Varadero uz kratko stajanje od 15 minuta.

Dan 10. Varadero - Havana
Doručak u hotelu. Polazak za Havanu. Na putu do Havane, kratka pauza i obilazak muzeja Finca Vigia, gde je živeo čuveni pisac Ernest Hemingvej (uključeno u cenu). Kuća je izvorno sačuvana kao u trenutku kao da se u njoj i dalje svakodnevno boravi. Sve je zamrznuto u trenutku i možete da osetite večni duh tog vremena. Svi trofeji koje je osvajao kao lovac, fotografije, knjige stoje kao prvog dana. Nastavak ka prestonici Kube i obilazak grada (uključeno u cenu). Tura započinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i čuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i megalomanskih gradjevina kojima ovaj grad obiluje. Prošetaćemo kroz istorijski i kolonijalni deo stare Havane, koji je .zbog svoje lepote uvršten na listu UNESCOve svetske kulturne baštine i upoznati se sa veličanstvenim trgovima koji su obeležili ovaj znameniti grad-muzej. Ova poseta ne bi bila kompletna bez obilaska hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barova. Obilazak se završava na bazaru uz mogućnsot kupovine suvenira i uživate u duhu nekog prošlog vremena. Obilazak se završava jednosatnom vožnjom čuvenim old timer-ima. Nastavak putovanja do hotela Hotel Grand Aston La Habana 5* najnoviji hotel u Havani. Obzirom na celokupnu situaciju u proteklih par godina, Kuba, kao I sami hoteli su pretrpeli velike poslovne gubitke I tako I izgubili na kvalitetu. Iz tog razloga smo se odlučili da ovaj put smeštaj bude u novom hotelu gde se može očekivati I viši nivo usluge. Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima Veče predvidjeno za večeru u lokalnom restoranu Aljibe sa autentičnom atmosferom i lokalnim specijalitetima (uključeno u cenu).

Dan 11-12. Havana
Doručak u hotelu Grand Aston La Habana 5*. U toku boravka će biti organizovan fakultativni izlet. Celodnevna fakultativna poseta dolini Vinales. Na 2,5 sata vožnje od Havane dočekaće vas jedinstveni pejzaž gde se palme spajaju sa crvenim udolinama iznad kojih se uzdižu kršne tvorevine “Mogotes”. Tura se nastavlja autobusom ka “La Cueva del Indio” gde ćemo doživeti nezaboravno iskustvo plovidbe u tradicionalnim brodovima podzemnom rekom koja prolazi kroz samu Haystack Hillock planinu. Ručak u lokalnom restoranu Finca Paraiso gde je obezbedjen tipični kreolski obrok uz jedno uključeno piće. Posle ručka, nastavak obilaska ka Muzeju praistorije. Povratak u Havanu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 13. Havana-Istanbul
Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima, transfer na povratni let za Beograd. 3 sata pred let je neophodno da budete na aerodromu. Let je planiran za 09.15 iz Havane. Povratak za Beograd sa vodičem.

Dan 14. Istanbul-Beograd
Sletanje na aerodrom u Istanbulu predvidjeno za 10.10 i čekanje Beograd do 19.50. Prtljag je čekiran do krajnje destinacije – Beograd, ne morate ga preuzimati na ovom aerodromu. Avion sleće u Beograd 31.januara u večernjim časovima oko – 19.30 prema lokalnom vremenu. Ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale, biće organizovano besplatno razgledanje Istanbula u vreme čekanja na povratni let za Beograd.
Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja I zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se kompletan iznos za avionske karte I avans 40% za smeštaj, dok se ostatak upladuje najkasnije 15 dana pred početak putovanja. 
- Plaćanje može biti: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina). 
- Avio karte je mogude platiti na 3 mesečne rate bez kamate (čekovima) 

FT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama