Madrid

Madrid, Španija

već od 799€

Opis destinacije

Temperamentna španska prestonica u srcu Pirinejskog poluostrva fascinira velelepnim palatama, prostranim trgovima, brojnim muzejima, fontanama i parkovima. Prilikom posete Madridu živite u svetu Filipa II, Goje, Velaskeza, Servantesa, Franciska Ajale, Lope De Vega, divite se istoriji, arhitekturi, bogatim muzejskim postavkama i uživate u svakodnevnom životu strastvene španske prestonice. Tokom boravka u modernom, užurbanom velegradu imaćete prilike da upoznate još četiri bisera Španije, stare gradove koji pripadaju svetskoj kulturnoj baštini. Očekuju vas Toledo, Segovia, Avila i Salamanka. U Toledu, nekadašnjoj prestonici Kastilje doživećete duh srednjevekovne Španije. Očaraće Vas Segovia, romantični grad koji u starim zidinama u potpunosti otkriva tajne prohujalih vremena. U srednjevekovnoj Avili kao da se zaustavilo vreme. Ušuškana je u monumentalne zidine i impresivne polukružne kule i kapije čuvajući čitavo bogatstvo istorijskih znamenitosti. A severozapadno od Madrida smestila se univerzitetska Salamanka „Zlatni grad“ jedan od najlepših renesansnih gradova Evrope. Vaše putovanje nezaboravnim će učiniti i bajkoviti dvorac Alkazar od Segovie koji je španski kralj Alfonso VIII sa svojom suprugom pretvorio u rezidenciju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ŠPANIJA-MADRID
Avion
7 dana / 6 noćenja
POLAZAK: 05/10/2022, POVRATAK: 11/10/2022

Cena - 799e
Cena za dete 2-11,99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe) na upit
Doplata za jednokrevetnu sobu:(isključivo na upit)
Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
- avio prevoz Beograd – Frankfurt – Madrid- Frankfurt – Beograd ( podložan promeni)
- aerodromske takse u momentu objavljivanja programa ( podložna promeni)
- smeštaj u hotelima sa 3* ( dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) , na bazi 6 noćenja sa doručkom
- transferi prema programu
- usluge licenciranog vodiča agencije
- usluge licenciranog lokalnog vodiča
- troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
- fakultativni izleti
- doplata za jednokrevetnu sobu
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi
- ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- gradska komunalna taksa oko 3 eur po osobi po noći koja se plaća na licu mesta
1. dan -05.10.2022- BEOGRAD-FRANKFURT-MADRID
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.05 h. Poletanje iz Beograda u 06.05h (let LH1411). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.05 h. Nastavak putovanja za Madrid u 13.20h. Sletanje na madridski aerodrom u 15.55 h Nakon aerodromskih formalnosti odlazak na panoramasko razgledanje grada. Madrid je jedna od najlepših i najdinamicnijih evropskih prestonica. Ovo je grad gde se harmonicno spajaju tradicionalno i moderno. Na mestu današnje velelepne kraljevske palate u IX veku je podignuto prvo maorsko utvrđenje. Gradske zidine iz vremena arapske dominacije postoje i danas. U XVI veku kralj Filip II proglasio je Madrid prestonicom Spanije. O proteklim vremenima kada je Španija bila moćna svetska sila govore raskosne,elegantne i autentične građevine. Većina turističkih atrakcija nalazi se u centru grada, a ubrzani ritam grada se oseti već od glavne ulice Gran Via (Madridski Brodvej). Na veličanstvenom trgu Puerta del Sol u samom centru, gde se nalazi statua medveda – simbol Madrida naći ćete se na nultoj tački. Impresioniraće vas velelepni trgovi: Španski Trg na kome ćete se sresti sa Don Kihotom i njegovim vernim pratiocem Sančo Pansom i vratiti se u vreme Migela de Servantesa; trg Puerta del Sol (Sunčana kapija), trg Plaza Mayor, Puerta de Toledo (slavoluk), trg sa fontanama Sibeles, Piaca San Migel, Arena Ventas (arena za borbe sa bikovima)… Svakako ćete posetiti i ulicu Pasao del Prado gde su smešteni muzej Prado, centar umetnosti kraljice Sofije i muzej umetnosti Tisen Bornemisa. Madrid pulsira uz tipičan kasitljanski duh, ali i ubrzanim kosmopolitenskim ritmom. Madruđani su veoma srdačni i gostoljubivi domaćini. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. DAN -06.10.2022. -MADRID
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti . Preporučujemo šetnju kraljevskim parkom „ Retiro“ ( jedan od najvećih i najlepših gradskih parkova Evrope) ili odlazak na neki od živahnih gradskih trgova sa brojnim kafićima,prodavnicama i restoranima gde možete isprobati tradicionalna jela poput tortilje, gaspača i paelje. Uveče možete istraživati noćni život Madrida i uživatu u ritmu flamenka. Noćenje.

3. DAN- 07.10.2022.- MADRID – TOLEDO – SEGOVIA – ALKAZAR
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja ili odlazak na celodnevni izlet TOLEDO, SEGOVIA sa ulaskom u ALKAZAR. Toledo je muzej pod otvorenim nebom, grad mačeva i kraljeva. U XI veku u vreme kralja Leona postaje glavni grad Kastilje, a kasnije ( posle ujedinjenja sa Aragonom) i cele Španije. Poznalije kao grad triju kultura , jer su hrišćani, muslimani i jevreji živeli zajedno u miru vekovima i zbog toga je sačuvao brojne monumentalne građevine koje mu daju specifičan znacaj i šarm. Malo gde u svetu možete videti takvu kombinaciju hirišćanskih (gotskih, renesansnih i baroknih) crkava, sinagoga i džamija. Zato je grad arhitektonski vema raznolik. Opasan je srednjevekovnim zidinama (La Muralla) sa prelepim kapijama koje se otvaraju prema glavnom trgu Plaza de Zocodover. Od glavnog trga se račvaju brojne ulice u kojima su smešteni muzej El Greco, muzej De Santa Cruse, manastir San Juan de los Reies, sinagoga Santa Maria la Blanca, Cristo de la Luz džamiju i mnoge druge. Fascinira i čuvena gotska katedrala ( druga najveća katedrala u Španiji) i posle katedrale Sv. Petra u Rimu najbogatija katolička zgrada na svetu. Njena gradnja trajala je skoro tri veka. Gradom dominira drevna mavarska tvrđava izgrađena na mestu ranijeg rimskog grada.Čuveni grk El Greko živeo je u Toledu, a njegovim delima možete se diviti u njegovoj kući muzeju. Kada napustite Toledo upitućete se ka Segoviji mestu romantike i živog nasleđa proslosti u inspirativnom ambijentu. Smešten na stenovitom brezuljku, ovaj istorijski grad ima zapanjujuće poglede i veličanstvene spomenike: stari Rimski Akvaduk, bajkoviti dvorac, velelepnu katedralu, izuzetene romaničke crkve i mistične manastire koji otkrivaju bogatu kulturnu baštinu Segovije. Većina turističkih atrakcija nalazi se u Starom gradu u atmosferski srednjevekovnom svetu tajnovitih kamenih ulica i šarmantnih trgova. Dok otkrivate grad proćićete pored brojnih kafića zanatskih radnji, kafeterija i restorana. Povratak u Madrid. Noćenje.

4. DAN -08.10.2022- MADRID
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja. Doručak. Preporučujemo posetu muzeju „Prado“ koji se ubraja među najpoznatije muzeje sveta i ima najbolju svetsku zbirku slavnih španskih umetnika El Greka, Goje Veleskeza, Ribeire. Takođe preporučujemo posetu „ Centro de arte Reina Sofia“ sa zbirkom dela slikara Miro gde možete pogledati i slavnu Pikasovu „Gerniku“. Noćenje.

5. DAN -09.10.2022. – MADRID – AVILA -SALAMANKA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja ili odlazak na celodnevni izlet u Avilu i Salamanku Avila je nekada pripadala regiji Kastilja. Stari grad Avila pripada svetskoj kulturnoj baštini, kao jedan od najinteresantnijih gradova Španije. U Avili kao da se zaustavilo vreme. Grad je opasan moćnim odbranbenim zidinama i brojnim impresivnim polukružnim kulama. Kroz jednu od kapija odlazi se direktno do najstarije gotičke katedrale koja se nalazi u srcu stare Avile. Stari Grad, manastir Svete Tereze, manastir Svetog Tomasa, Bazilika, gotička katedrala Svetog Salvadora, jevrejski kvart sa sinagogom, romanska crkva Iglesia, crkva Iglesia de San Andreas (iz 11 veka), raskošne fasade plemićkih kuća samo su deo kulturnog nasledja Avile. Salamanka je centar istoimene pokrajine veoma burne istorije. Osvajali su je Hanibal, rimljani, vizigoti, maori..U bitci kod Salamanke francuska vojska je doživela poraz u doba Napoleona. Bez obzira na burnu prošlost Salamanka nosi naziv “Zlatni Grad” po pesku zlatnog sjaja koji ukrašava fasade mnogih građevina. Pored najstarijeg španskog univerziteta ( XIII vek) možete videti staru romaničku katedralu iz XII veka i “staru Novu katedralu” koja kombinuje kasni gotički sa renesansnim stilom ( početak XVI veka do druge polovine XVIII veka), Glavni trg u baroknom stilu ( Plaza Mayor) iz XVIII veka, Palate Monterej iz XVI veka, dominikanski manastir Sveti Esteban ( XVI vek), Casa de las Conchas u gotičkom stilu iz XV veka. Povratak u Madrid. Noćenje.

6. DAN 10. 10.2022. – MADRID – EL ESCORIAL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja ili odlazak na celodnevni izlet u El Escorial. U mestu San Lorenco de Escorial na oko 45 km od Madrida nalazi se najvažnija arhitektonska građevina španske renesanse El Escorial. Kralj Filip II odlučio je gradi ovu monumentalnu palatu posle smrti svog oca (u vreme kada Madrid jos nije bio glavni grad Španije), a u čast svoje pobede nad francuzima kod Svetog Ventina (XVI vek). Ovo je istorijska rezidencija španskih kraljeva, svetovno i versko mesto. Gradnju je započeo arhitekta Xuan Batista de Toledo, a završio je njegov učenik Huan de Herera. Za njegovu gradnju potrošeno je oko 5 260 570 dukata. U XVII i XVIII veku Filipovi naslednici vršili su ispravke i dopune. U okviru kompleksa nalaze se kraljevsku palata, manastir, crkva, mauzolej, biblioteka, i muzej. U mnogim objektima mogu se videti poznata dela umetnika poput El Greka, Ticijana, Ribera, Luca Giordana, Zuccaro, Tintoreta, Veronese, Velazkeza, Bosch ili Zurbaran i skulpture Monegra, Berninia i Cellinia. Noćenje.

7. DAn- 11.10.2022. – MADRID –FRANKFURT-BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do transfera na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 12,55h (let LH1113), dolazak u Frankfurt u 15:35h. Nastavak putovanja za Beograd u 21,50 sati ( let LH1410) dolazak u Beograd u 23:40 sati.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu NBS na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama