Madrid

Madrid, Španija

već od 775€

Opis destinacije

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog polu-ostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca gra-da, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MADRID
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom
Polazak: 31. decembar (povratak 04. januar 2023)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
HOTELTIP SOBECENA PO OSOBIUSLUGA
Madrid Exe Plaza 4*
1/2775€
BB
treća osoba750€
doplata za 1/1235

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
- Aerodromske takse 59€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) 
- Avio prevoz na relaciji Beograd–Madrid–Beograd kompanijom Air Serbia 
- Transfer aerodrom–hotel–aerodrom 
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* 
- Panoramsko razgledanje grada 
- Usluge vodiča na srpskom jeziku 
- Troškovi organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti 
- Putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Toledo - cena izleta: 69 €
- Segovija - cena izleta: 60 €
- Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi.
Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
Madrid Exe Plaza 4* https://www.eurostarshotels.co.uk/exe-plaza.html 
Hotel se nalazi u u blizini čuvenih Kio kula na Paseo de la Kastelana – jednoj od glavnih gradskih ulica. U neposrednoj blizini je i čuvena  zgrada Las Ventas, arena u kojoj se održavaju koride. Hotel je takođe udaljen samo 2 stanice metroa od svetski poznatog fudbalskog  stadiona Santjago Bernabeu. Svaka soba ima: kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar, internet konekciju (uz doplatu), sef i fen. Usluga u  hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto)

Dan 1 Beograd
1. dan (subota, 31. decembar) BEOGRAD – MADRID Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 07.45h. Direktan let za Madrid u 10.15h, let JU 570. Dolazak u Madrid u 13.30h. Panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe...Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

Dan 2 Madrid
2. dan (nedelja, 01. januar) MADRID Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja I obilaske. Noćenje.

Dan 3 Madrid
3. dan (ponedeljak, 02. januar) MADRID Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 180 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.

Dan 4 Madrid
4. dan (utorak, 03. januar) MADRID Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, sred-njovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukup-nom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka...Povratak u Madrid. Noćenje.

Dan 5 Beograd
5. dan (sreda, 04. januar) MADRID – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Direktan let za Beograd na liniji JU 573 u 16.50h. Dolazak u Beograd u 19.45h.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama