Madrid

Madrid, Španija

već od 629€

Opis destinacije

Prestonica Španije nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva, između Atlantika na severu, Sredozemnog mora na jugu, Portugala na zapadu i Katalonije na istoku. Ekonomsko i kulturno središte države obiluje velelepnim građevinama (Kraljevska palata, Edificio España, Metropolis i Telefonica, Palacio de Cristal), širokim avenijama (Alcala, Gran Via) i grandioznim trgovima (Plaza Mayor, Puerta del Sol, Cibeles, Neptuno, Colon), kao i prelepim parkovima (od kojih je najveći i najpopularniji Retiro), bogatim muzejima (Prado, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza). Ovde se nalazi I stadion najtrofejnijeg fudbalskog kluba. Grad se izdvaja se i izuzetno raznovrsnom gastronomskom ponudom (od prefinjenih restorana do lokalnih tapas barova) i veoma sadržajnim noćnim životom. Madrid je jedan od onih gradova u kojima se naglašeno sudaraju tradicionalno i moderno.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Polazak/povratak 15.10.2022.-19.10.2022. 
(5 dana- 4 noćenja)- Redovna linija Air Serbia 
-DIREKTAN LET 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja15.10.-19.10.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
HOTEL ELBA MADRID ALCALA 4* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi629€
Jednokrevetna soba799€
3.odrasla osoba ili dete 2-12 god. u dvokrevetnoj sobi599€

*Deca 0-1.99 god plaćaju kartu po ceni od 60 eur i nemaju sedište u avionu. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
-Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Madrid – Beograd; -Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 46,91 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola  Tesla u Beogradu, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 20.20-JD, EUR 0.63-OG, EUR 3.27-QV) Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj  protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Madridu do hotela u odlasku i povratku; 
- Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, 
- Četiri noćenja u hotelu ELBA MADRID ALCALA 4* na bazi noćenja sa doručkom; 
- Usluge vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu aranžmana nije uračunato: 
-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
-Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti 
HOTEL ELBA MADRID ALCALA 4* https://www.hoteleselba.com/en/hotel/elba-madrid-alcala Hotel Elba Madrid Alcala 4* je lociran u širem centru grada, na samo 5 minuta hoda od metro stanica Ciudad Lineal I  Suancez, što omogućava dobru povezanost sa centrom i ostalim znamenitostima grada. Nalazi se takođe i u blizini  IFEMA kongres centra, kao i CÍVITAS Metropolitano fudbalskog stadiona. Hotelski sadržaj: restoran A la carte, bar,  restoran u kom se služi doručak, teretana, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u celom hotelu, usluge pranja I  peglanja uz doplatu, parking/garaža uz doplatu. Sve standardne sobe u hotelu su vrlo svetle i moderno opremljene kvadrature oko 23m2: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.  Aerodrom Madrid Barajas je na 20 minuta udaljenosti od hotela.  

1.dan (Subota - 15.10.2022.) BEOGRAD –MADRID 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” ispred šaltera KonTiki Travela u 04:30 časova. Poletanje  za Madrid u 06:50 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 570). Sletanje u Madrid u 10:05 časova. Po izlasku sa  aerodroma, odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim,  stepenastim soliterima, Trg Cibeles, Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala  za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Nastavak panorame ka južnom delu grada,  Matadero, Egipatski spomenik Templo de Debod, korida (bez posete), Španski trg na kome se nalazi visoki beli  spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’. Nakon panorame, transfer do  hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

2. dan (Nedelja-16.10.2022.) MADRID 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i upoznavanje sa gradom. Uveče predlažemo obilazak barova u kojima  se služe tapasi (tradicionalno špansko meze : raznovrsni zalogajčići, topli i hladni, sa maslinama, sirom, pršutom,  šunkom...) i uživanje u opuštenoj atmosferi tapas barova. Noćenje.  

3. dan (Ponedeljak- 17.10.2022.) MADRID-TOLEDO 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Toledo. Jednočasovna vožnja do  Toleda, srca Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama  šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših  gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho (najduža reka Iberijskog poluostrva, prolazi  kroz celu Portugaliju). Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim  jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne  arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo),  građene tokom tri veka, od XIII do XV, razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna i apostolati, poseta  Crkvi Sv. Tome gde se nalazi El Grekovo čuveno remek delo (Cena izleta od 70€); Povratak u Madrid. Noćenje.  

4. dan (Utorak- 18.10.2022.) MADRID-SEGOVIJA 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Segovije. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji koji je na oko 90km udaljenosti od glavnog grada. Nalazi se na  listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Kao simbole grada možemo izdvojiti: najbolje  očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku. Dvorac Alkazar je poznat i po tome što  je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog  dela grada : Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Povratak u  Madrid. (Cena izleta od 65 €)

5. dan (Sreda-19.10.2022.) MADRID-BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do polaska transfera. Sastanak sa vodičem ispred hotela, transfer do  aerodroma (oko 15.00h). Poletanje za Beograd u 18 :20 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 573). Sletanje u Beograd  u 21:15 časova. Po sletanju u Beograd, kraj programa. 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama