Milano

Milano, Italija

već od 159€

Opis destinacije

Milano je prestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Smatra se privrednim i modnim centrom, sa preko 1,5 milion stanovnika. Čuvena gotska katedrala D´Uomo di Milano i svetski poznato zdanje opere Milanska skala, samo su deo izuzetno bogatog kulturnog i arhitektonskog nasleđa grada. U svetu je ipak Milano najpoznatiji kao centar mode i dizajna, te je ljubiteljima kupovine i najnovijih trendova omiljena destinacija. Milano ima i veliki broj restorana i noćnih klubova, koji upotpunjuju doživljaj svakom posetiocu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Uskrs
13.04 – 18.04.2023
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 159 €
179€
Dan rada
28.04 – 03.05.2023
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 165 €
185€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) ∙ smeštaj u izabranom hotelu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2 +1 sobama ∙ obilaske prema programu (Milano)  
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge licenciranog pratioca grupe 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na COVID – 19 za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je  30.000 €) – 11 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 6 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 22 € (osobe od 71 – 80 god.) ∙ obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u  hotelima sa 2* i 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 € po noćenju / po osobi ∙ ulaznice i fakultativne izlete  
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ) 
NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije  odvijaju se sa glavne autobuske stanice u  Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu  (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični  vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi. 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca  od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Đenova i outlet Seravalle – 35 € / 25 € deca  
- Outlet Seravalle – 20€ / 10€ deca 
- Jezero Lugano i Komo – 35 € odrasli / 25 € deca 
- Vožnja brodom po jezeru Komo – 15€ / 10€ deca 
- Monca 25 € odrasli/ 15 € deca 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: 
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Realizacija fakultativnih izleta biće  uslovljena trenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje budu važile u trenutku putovanja. Cena se uglavnom  sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od  slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane  lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana 

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) ∙ deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)  ∙ treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

SOPSTVENI PREVOZ: 
- NE POSTOJI MOGUCNOST UMANJENJA ZA SOPSTVENI PREVOZ 
Hotel Ih Hotels Milano St. John 4* https://www.ih-hotels.com/en/our-hotels/ih-hotels-milano-st-john.html  Hotel je udaljen na oko 15 minuta vožnje od Milanske katedrale. Povezan je gradskim prevozom do grada, udaljen na oko 650m od  najbliže metro stanice. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), SAT TV i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

Hotel Ih Hotels Milano Eur 4* https://ih-hotels.com/en/our-hotels/ih-hotels-milano-eur.html 
Hotel se nalazi u zoni Trezzano Sul Naviglio. Povezan je gradskim prevozom do grada. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar. Svaka  soba ima kupatilo (tuš/WC), SAT TV i klima uređaj i minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

Hotel Studios 4* https://www.hotelstudiosmilan.com/it/home 
Nalazi se u mirnom delu grada, 10 km je udaljen od centra Milana. Povezan je gradskim prevozom do centra grada, a najbliza  autobuska stanica je udaljena 300m od hotela. U sastavu hotela su restoran, bar, teretana. Svaka soba ima kupatilo, TV i klima uređaj,  sef. Doručak - kontinentalni (švedski sto).


1. dan BEOGRAD 
Polazak iz Beograda u 16 časova sa perona glavne autobuske stanice (BAS-a, proveriti 3 dana pre putovanja  tačno vreme i peron polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji. 

2. dan MILANO 
Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERAVALLE - MILANO 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Đenove. Đenova je šesti po  veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna  (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vreme. U  poslepodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet 
Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje. 

4. dan MILANO – JEZERO LUGANO (ŠVAJCARSKA) – JEZERO KOMO – MILANO  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Lugano, koje je jedno  od najlepših jezera u Evropi. Podeljeno je između švajcarskog kantona i italijanske regije Lombardija. Nakon obilaska  slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak iz Lugana i odlazak do jezera Komo. Komo je treće jezero po  veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji ...Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i  relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelepom italijanskom jezeru. Povratak u Milano u  večernjim časovima. Noćenje. 

5. dan MILANO – MONCA 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do Monce. Monca, grad  koji je širom sveta poznat po trkama Formule 1. Nekadašnji kraljevski grad nudi prave ugođaje u svom istorijskom centru.  Po dolasku u Moncu sledi šetnja uz obilazak i razgledanje: trgovačke ulice sa srednjovekovnim palatama, raskošne  plemićke rezidencije, veličanstvena Katedrala, parkovi... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim  časovima povratak u Milano i nastavak puta za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.  

6. dan BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.  

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 
Za polaske od 01.02. do 01.04.2023……….…………....…….15.06.2023. 
Za polaske od 01.04. do 01.06.2023……….…………....…….15.08.2023. 
Za polaske od 01.06. do 01.10.2023……….…………....…….15.12.2023. 
Za polaske od 01.10. do 31.12.2023……………........………..15.04.2024. 
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama