Montecatini - letovanje

Montecatini, Italija

već od 189€

Opis destinacije

Poznata italijanska banja koju svake godine poseti oko milion turista. Grad je poznat po svojim prirodnim, lekovitim mineralnim izvorima, koji se javljaju još u doba Rimljana. Tetučio Terme se nalaze u glavnoj ulici i trebalo bi ih posetiti. Tu su i stari dvorci, crkve kao i Montecatini Alto - brdo do kojeg se stiže funikularem tj.žičarom. FIRENCA - Grad riznica prepuna blaga poput onog koje su sakupili Mediči. Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli…u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri! VIAREGGIO - Jedno od najpopularnijih Italijanskih letovališta, zbog svoje 10 km duge peščane plaže. Viareggio leži duž obale Ligurijskog mora južno od Apuanskih Alpi, zaklonjen borovom šumom. Meštani i danas u ovom gradu žive od obrade mermera. LUCCA - Za ovaj grad se moze reći da je jedan od najlepših gradova regije Toskana,poznat po zidinama od crvene opeke , podignut u 16. Veku. Luka je i rodni grad čuvenog kompozitora Pučinija. LIVORNO - luka i grad na zapadu Italije, pokrajine Toskane. Veliki brodovi - hoteli popularni kruzeri u grad dovode turiste iz celog sveta. Iako je Livorno bilo malo ribarsko mesto, razvitak je doživeo pod zaštitom porodice Medici u renesansi od 16. do 18. veka, ovaj grad danas je jedna od najvažnijih luka u Italiji. MARINA DI BIBBONA - Poznato letovalište na Etrurskoj obali. Plaže su od sitnog peska sa peščanim dinamaiI borovom šumom. BOLGHERI - Šarmantno toskansko selo koje slavi i jedan od najvećih italijanskih pesnika devetnaestog veka Carducci, u svojim čuvenim pesmama "Davanti San Guido" . Pesnik je bio veoma odan Bolgheriju dok je proveo deo svoje mladosti ovde. CINQUE TERRE - Obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih je nemoguće doći kolima. Živopisne kuće, šarenih boja, građene su na strmim liticama i brdima sa kojih se pruža predivan pogled na morsku pučinu. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESKO- a.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
LETOVANJE MONTECATINI TOSKANA 
Odmor u Montecatini Termama sa kupanjem na toskanskoj  i etrurskoj  obali
sa posetom Viareggu, Lucci, Marina di Bibboni , Bolgheriju, Livornu, Cinque terre i Firenci
8 dana / 5 noćenja autobusom

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana 5 noćenja sa doručkom u Montecati termama i autobuski prevoz
Za uplatu rezervacija do 28.02.2022. dodatnih 10% popusta na promo cene!

Termini putovanjaCena aranžmanaSPECIJALNA PONUDA
18.06. - 25.06. 2022219€189€
09.07. - 16.07. 2022229€199€
23.07. - 30.07. 2022239€209€
06.08. - 13.08. 2022249€219€
20.08. - 27.08. 2022239€209€
10.09. -17.09. 2022219€189€
plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Popusti:
- Dete do 4 godine uz dve punoplatežne osobe GRATIS smeštaj, plaća autobuski prevoz 50eur
- Drugo dete do 5 godina popust 30% na cenu aranžmana

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 5 noćenja u Montekatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije / vodiča
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička gradska taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montekatiniju, hotel 3* 1 eur / po osobi, po noćenju - u trenutku objavljivanja programa ). Ukazujemo da odluku o plaćanju i visini obavezne gradske komunalne takse donosi svaka opština pojedinačno, te su ove odluke promenljive , te molimo putnike da to imaju u vidu.
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 40%
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa uključenim pokrićem za Covid 19

- Fakultativne izlete - cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama
- Viareggio - 25 € / deca do 12. god - 15 €
- Marina di Bibbona i Bolgheri - 30 € / deca do 12. god - 20 €
- Cinque terre - 35 € / deca do 12. god - 25 € ( uključen prevoz i vozne karte )
- Livorno - 20 € / deca do 12. god - 10 €
- Firenca - 25 € / deca do 12. god - 15 € (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča )

CENA PAKETA IZLETA 115 € / deca do 12. god - 70 €
Hotel Byron 3* byronmct.it Smešten u centru mesta Montekatini Terme (Montecatini Terme) na samo 400 metara od termalnog spa centra, hotel Byron nudi klimatizovane sobe. Na raspolaganju je restoran i besplatan WiFi u lobiju. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Nuovo Savi 3* hotelnuovosavi.com Smešten je na glavnoj ulici za trgovinu Corso Giacomo Matteotti u banji Montekatini. Poseduje otvoreni bazen, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 i predstavljaju miks klasičnog i modernog uređenja sa sopstvenim kupatilom i fenom za kosu i toaletnim priborom. Pojedine sobe imaju balkon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
1. DAN / BEOGRAD - Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra (savska strana) u 17:30 h, sastanak u 17:00 h . Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN / MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku  banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montekatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka . Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i  ujedno naša preporuka da  baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

3. DAN / MONTECATINI TERME - VIAREGGIO - LUCCA - MONTECATINI TERME
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Viareggio ,jedno od najlepših letovališta Toskanske rivijere. Talasi sa Tirenskog mora sa jedne strane i  beli mermerni vrhovi Massa Carrare sa druge strane su opravdali nadimak Biser Tirenskog mora. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na predivnim peščanim  plažama uz preporuku za dobre restorane i lokalne kafiće  koje je i Giacomo Puccini posećivao. Nakon uživanja na plažama  odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4. DAN / MONTECATINI TERME - MARINA DI BIBBONA - BOLGHERI - MONTECATINI TERME
Doručak.  Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Marina di Bibbona. Poznato letovalište na Etrurskoj obali u blizini Livorna koje nudi  plaže od sitnog peska, peščanih dina i borovim šumama. U prvom delu našeg izleta imaćete mogućnost da se kupate na prelepim plažama, a u poslepodnevnim časovima nastavljamo vožnju duž čuvene avenije čempresa duge 5 km koja nas vodi do  šarmantnog  маlog  seoceta  Bоlgeheri gde ćete imati prilike da uživate u predivnom pogledu ka moru ali i šetnji malim kaldrmisanim uličicama sa puno vinoteka. Imaćete priliku da kupite čuvena toskanska vina koja se proizvode ovde. Među najpoznatijim vinima je Tenuta San Guido. Slobodno vreme do povratka za Montekatini.  Noćenje.

5. DAN / MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE - MONTECATINI TERME
Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske  iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve  San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Polazak za  Montekatini  u predvečernjim časovima.  Noćenje.

6. DAN / MONTECATINI TERME - LIVORNO - MONTECATINI TERME  
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete Livornu, gradu koga s razlogom zovu toskanska Venecija. Kanali poput malih ulica kojim svakodnevno putuju mali brodovi čine Livorno gradom kanala Toskane. Razgledanje grada:  Stara tvrđava - ovaj utvrđeni kompleks bio je delo Antonija de Sangallha u šesnaestom veku i izgrađen je na tvrđavi koja je postojala još od srednjeg veka, Katedrala ili Duomo Livornoga iz 16. veka,  Nova Venecija - jedina gradska četvrt koja je nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri sačuvala arhitektonska dela i istorijske spomenike, kao što su palate i crkve. Ideja stvaranja ovog  proizlazi iz potrebe da se stvori komercijalno područje povezano preko kanala s lukom, stvarajući urbano jezgro. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

7. DAN / MONTECATINI TERME - FIRENZA
Doručak . Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Fakultativni  obilazak grada renesanse - Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Đotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

8. DAN / BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina
- Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na rate čekovima gradjana do 20.11.2022. - rate dospevaju 20. - og u mesecu

ETA

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama