Rim

Rim, Italija

već od 269€

Opis destinacije

Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka... Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu... Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne priče... Osećaju uzbuđenje i nadanja da će im ovaj grad ispuniti očekivanja... Hodimo ka gradu sa 900 crkava, nekada prestonici najmoćnije imperije sveta. Gradu u kojem je često moć i bogatstvo bila patronat umetnosti. Njegove bezbrojne priče mogu se birati. I svaka je početak novog događaja, svaka je prvi susret sa gradom o kojem se mogu davati razni sudovi. Ali utisak je uvek isti: šetati Rimom znači roniti kroz istoriju i slušati bat koraka rimskih legionara, slušati huk prošlosti. Posle... Umoran od šetanja, putnik skida cipele i pruža noge po hladnom mermeru jedne od brojnih rimskih fontana koje su, među brojnim ukrasima i lepotama, najlepši detalj grada. Teško je izdvajati. Još teže odlučiti se za opisivanje Kampidolja pre Koloseuma, trga Sv. Petra, pre Rimskog Foruma… Opisivati, uopšte, nije zahvalno. Stati pred Trajanov stub i tamo pokucati na vrata zbivanja! Istorija nas plaši svojim obiljem i hiljadu pera nije dovoljno, da opišu te kratke skrivene deliće večnosti u svakom delu Rima i u svakoj kocki drevne kaldrme…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Rim, autobusom (3 noćenja) 
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
13. – 18. APRIL 2023. / 28. APRIL – 3. MAJ 2023.

CENA ARANŽMANAPAKET IZLETA za uplate u agenciji
redovna cena 299 €
sniženo 269 €
umesto 110€ samo 85 €
Cena ponuđenog paketa uključuje sledeće izlete:
- Poludnevni izlet za Tivoli sa ulaznicom za Vilu d'Este
- Program Crkve Rima prema programu, bez karti za metro
- Pešačka tura „Barokni Rim“ prema programu putovanja
- Posetu Vatikanu i Vatikanskim muzejima sa uključenom ulaznicom za muzeje, slušalicama u muzejima i uslugama lokalnog vodiča

Cena aranžmana uključuje:
- Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase iz Novog Sada i Beograda (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u regiji grada Rima
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- Usluge licenciranog turističkog vodiča
- Panoramski obilazak Rima i pešački obilazak Rima prema programu
- organizacione troškove putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din. protivvrednosti)
- Gradsku taksu (Rim, hoteli sa 3* – cca 5 € po osobi i noćenju, odnosno ukupno 18 € za sva tri noćenja) – TAKSE SE UPLAĆUJU NA licu mesta!
- Doplata za jednokrevetnu sobu je: 80€
- Doplata za dodatno sedište u busu je : 120 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
- Program „Crkve Rima“ bez uključenih karti za metro – 20 €
- Izlet za Tivoli sa uključenom ulaznicom za Vilu d'Este – 35 €
- Posetu Vatikanu i Vatikanskim muzejima sa uključenom ulaznicom za muzeje, slušalicama u muzejima i uslugama lokalnog vodiča – 40 
- Pešačka tura „Barokni Rim“ – 15 €
HOTEL 3***, Rim
Hotel se nalazi u regiji grada Rima, na maksimalnoj udaljenosti od grada od 50 km. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, WiFi konekciju... Sobe su srednje komforne, sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, TV.
1. DAN (četvrtak 13. april / petak 28. april) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i Beograda (Sava centar) – rani popodnevni sati oko 16/17h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinkih formalnosti.

2. DAN (petak 14. april / subota 29. april)   KLASIČNI RIM     Dolazak u RIM u podnevnim satima. Po dolasku sledi panoramski obilazak grada iz vozila „ROMA CITY TOUR“: Koloseum, Cirkus Maksimus, trg Venecije, Lungotevere, Anđeoski zamak, Vatikan… Nakon razgledanja, sledi predah i odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN (subota 15. april / nedelja 30. april)   BAROKNI RIM     Doručak. Polazak ka centru grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna pešačka tura „BAROKNI RIM“. Razgledanje: trg Venecije sa monumentom „Il Vittoriano“, Korzo – glavna trgovačka zona grada, Panteon – hram svih Bogova, fontana Di Trevi – jedna od najlepših baroknih fontana na svetu, Španski trg sa čuvenim stepenicama. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. DAN (nedelja 16. april / ponedeljak 1. maj)   CRKVE RIMA – TIVOLI   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativni izlet „CRKVE RIMA“. Transfer do metroa, a potom polazak na turu metroom uz obilazak crkve Sv. Petra u okovima u kojoj se nalazi Mikelanđelov Mojsije, potom obilazak crkve Santa Maria Maggiore i obilazak bazilike Sv. Jovana Lateranskog sa svetim stepenicama. Slobodno vreme. U 15h plazak na poludnevni izlet do TIVOLIJA, čuvenog rimskog odmarališta za aristokratiju. Po dolasku sledi obilazak Vile d'Este koja je pripadala istoimenoj rimskoj patricijskoj porodici i koja je čuvena po svojim vrtovima i alejom „100 fontana“. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (ponedeljak 17. april / utorak 2. maj)   RIM - VATIKAN    

Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta VATIKANU, najmanjoj državi na svetu. Sa trga Sv. Petra, opkoljenog Berninijevim kolonadama, uživaćemo u pogledu na Baziliku sv. Petra u kojoj se nalaze mnogobrojna čudesa, a među njima i Mikelanđeova skulptura Pieta. Tu na trgu se nalazi i Papska palata. Poseta Vatikanu uključuje i organizovani obilazak čuvenih Vatikanskih muzeja čija zbirka spada u red najvećih i najznačajnijih na svetu. Tokom organizovane ture obići će se najinteresantniji delovi muzeja, poput dvorišta „šišarka“, dvorišta „Oktagon“, Rafaelovih soba, Sikstinske kapele,…. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko centralnih i severnih delova Italije, i dalje preko Slovenije i Hrvatske.

6. DAN (utorak 18. april / sreda 3. maj) Povratak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama