Šri Lanka

11 dana, Šri Lanka

već od 1290€

Opis destinacije

Vodimo vas na putovanje u egzotičnu zemlju koju zovu biserom Indijskog okeana – Šri Lanku. Nalazi se u Indijskom moru, južno od Indije i bogata je predivnim plažama, neverovatnom prirodom i dugom tradicijom i kulturom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
20.01.2024.
08.03.2024.
20.03.2024.
13.04.2024.

Regularna cena
1.450,00 EUR

FIRST MINUTE
Važi za sve prijave do 20.10.2023. ili do popune mesta.
1.290,00 EUR

Šta je uključeno
- Smeštaj
- Prevoz
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kolombo, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do smeštaja
- Transfer od smeštaja do aerodroma
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Kolombo- Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana
- 11 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Viza za Šri Lanku (50 USD u dinarskoj protivvrednosti i vadi se elektronski)
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
Hotel 3* 
Hotel 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana i ima sopstveni TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.  

Smeštaj Šri Lanka 
Hotel 2** (prema lokalnoj kategorizaciji) je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana i ima sopstveni TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Tačno ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 16:40h/15:40h (FZ) sa presedanjem u Dubaiju. Dolazak u Dubai u 21:15/21:40 h po lokalnom vremenu. Let za Kolombo u 01:35 h (FZ).

Dan 2: Dolazak u Kolombo. Transfer do Sigirije
Dolazak na aerodrom u Kolombu u 09:00h. Dobrodošli na ostrvo ukusa, bivši Cejlon, današnju Šri Lanku, zemlju čaja, dragog kamenja, nasmejanih ljudi, svile...Po dolasku, transfer do našeg prvog odredita- Sigirija! Na putu do Sigirije, obilazimo rezervat za slonove Pinavela gde ćete uživati u druženju sa ovim prepametnim životinjama. Posetioci ovog sela u većini slučajeva imaju priliku da ih nahrane i pogledaju kako se slonovi kupaju u obližnjoj reci. Nakon Pinavele, nastavljamo ka Sigiriji, gde po dolasku uživamo u piću dobrodošlice- Kraljevski hladni kokos!  Slobodno vreme.

Dan 3: Minerija nacionalni park
Avanturu počinjemo ranom zorom! Idemo na safari džipovima u Minerija nacionalni park- dom velikog broja vrsta životinja, jelena, leoparda, lenjivaca, bizona, krokodila, medveda, čakala, i naravno slonova! Ovo mesto  je poznato po migraciji ovih prelepih, velikih stvorenja, i u njemu živi čak oko 700 slonova! Nakon safarija, upuštamo se u obilazak obližnjeg lokalnog sela, upoznajemo se sa ovdašnjom kulturom i životom na selu, dok uživamo u pričama sa lokalcima i ukusima lokalnih specijaliteta-kari, prženi pirinač i nudle, čatni od manga, sos od kokosa i još mnogo toga. Nakaon dana ispunjenog magičnim aktivnostima, upuštamo se u jedan veliki poduhvat- penjanje na Sigiriju, Lavlju stenu za zalazak sunca. Uživamo u neverovatnom pogledu i prelamanjima boja dok se sunce gubi na horizontu. Povratak u smeštaj. 

Dan 4: Pindurangala stena
Još jedan dan rezervisan za ranojutarnje avanture- izlazak sunca na neverovatnoj Pidurangala steni. Stena koja je nastala vulkanskom erupcijom, I koja je predstavljala utočište za veliki broj monaha šak 2500 godina, I sam hram na steni sagradjen je u vreme kralja Kasapije sa idejom da preseli sve monahe sa Lavlje stene baš ovde, da bi mogao dalje da gradi svoje kraljevstvo. Uživamo u izlasku sunca, I nakon toga vraćamo se na doručak. Posle doručka, nastavljamo ka Polonaruvi, neverovatno kraljevstvo iz 12. Veka. Obilazimo citadel, Kamen ihram, Kraljevsku palate I još mnogo toga. Za sve ljubitelje šetnje kroz prošlost, ovaj lokalitet raštrkan po džungli je pravi dragulj. Povratak u smeštaj.

Dan 5: Sigirija i Dambula
Nakon doručka, transfer do našeg sledećeg odredišta- Kendi, staro kraljevstvo u srcu džungle! Na putu do Kendija obilazimo Dambulu, kompleks od pet hramova u pećinama gde ćemo imati priliku da vidimo i čuveni Zlatni hram. Po dolasku u Kendi obilazimo Hram Budinog zuba, najveće svetilište na ostvru. Povratak u smeštaj. 

Dan 6: Obilazak Kendija
Budjenje uz komešanje majmuna na našim terasama! Kendi je grad u samom srcu ostrva, opasan džunglom, I njegovi glavni stanovnicu su majmuni, dugorepi makakiji. Sa ovim čupavim nevaljcima ćemo se družiti na dnevnom nivou. Nakon doručka, idemo u obilazak Kendija- lokalna pijaca, gradski trg, šetnja oko jezera, .. Nakon šetnje kroz grad, idemo u obližnju botaničku baštu Peradenija, koja je najlepša botanička bašta Šri Lanke banjan drvece, kraljevske palme, vrt orhideja, viseći mostovi, zalutali varani i jos mnogo toga. Usput ćemo posetiti I fabriku za obradu dragog I poludragog kamenja. Povratak u smeštaj.

Dan 7: Nuvara Elia
Nakon doručka, napuštamo smeštaj, I transfer do sledećeg odredišta- Nuvara Elija. Grad svetlosti, mala ušuškana britanska kolonija okružena najzelenijim plantažama čaja. Šri Lanka sa razglednica! Na putu do Nuvara Elije posetićemo I čuveni Abuluvava toranj visok 48m. Penjemo se spiralnim stepenicama do vrh, I uživamo u nestvarnom pogledu. Nakon adrenalinskog penjanja, selimo se na obližnju planztažu čaja, I upijamo sve te prizore po Kojima je Šri Lanka poznata-nepregledne plantaže čaja. Slikamo se sa beračima, pomažemo im u branju, I prolazimo ceo process proizvodnje čaja od branja pupoljaka do ispijanja šoljjice u starom britanskom stilu. Posetićemo I Gregori jezero I Viktorijin park, koji se nalaze u srcu ove planinske stanice. Smeštaj u hotel.

Dan 8: Voz do mesta Elia
Nakon doručka, napuštamo smeštaj i predstoji nam najlepša I najuzbudljivija vožnja vozom. Čuvena vožnja od Nuvara Elije do mesta Ela. Najfotogeničnija voznja vozom, pejzaži kao iz bajke koji se ne smeju propustiti. Nakon vožnje od par sati, smeštamo se u hotel. 

Dan 9: Hajking do Adamovog vrha i obilazak vodopada Ravana
Nakon doručka, napuštamo smeštaj I istražujemo Elu. Upuštamo se u hajking do čuvenog Malog Adamovog vrha. Staza nije zahtevna, a vodi nas kroz plantaže čaja, džunglu I prelepu prirodu. Nakon toga, spuštamo se do čuvenog Nine arch bridg-a, ili ti Most 9 lukova. Jedan od najslikanijih objekata na ostrvu. Dok uživamo u osveženju I grickalicama nakon aktivnog pešačenja, sa vidikovca vrebamo taj neverovatni prizor kada lokalni voz prelazi preko ovog mosta. Obilazimo I obližnji Ravana vodopad – prelepi vodopad koji nosi naziv po zlom demonu Ravani koji je po epu Ramajana baš u pećini iza ovog vodopada krio kraljicu Situ. Nakon obilaska, transfer do Mirise.

Dan 10: Mirisa plaža i grad Gol
Budimo se na jugu ostrva na jednoj od najlepših plaža sveta-Mirisa! Mogućnost fakultativnog gledanja kitova, na čamcima sa staklenim dnom. Napuštamo smeštaj, započinjemo istraživanje južne obale slikanjem na čuvenom Brdu Palmi. Nakon toga nastavljamo ka maloj holandskoj koloniji Galle, koji krasi holandska arhitektura i pregršt malih umetničkih galerija i mirnih kafea. Obilazimo tvrđavu, džamiju, svetionik, lokalni zatvor I sud, stare katoličke I protestantske crkve u samom srcu tvrđave. Pravimo predah na Unawatuna plaži uz ručak, koktele I kupanje. Transfer do Ikaduve. Na putu do Ikaduve pravimo jedan foto stop u selu Veligama da vidimo čuvene pecaroše na štapovima u moru.  Smeštaj u hotel. 

Dan 11: Hikaduva i rudnik Moonstone
Nakon doručka, idemo na vožnju katamaranima po zelenoj laguni. Divićete se prirodi ovog mesta. Potom ćemo posetiti čuveni budistički hram koji je dostupan samo sa jezera. Potom odlazimo u rudnik dragog kamena Moonstone, po kome je Šri Lanka nadaleko poznata. Ovaj dragi kamen je moguće naći samo na ovom mestu, tj. ovaj rudnik je jedini prirodni izvor Moonston-a na celom svetu. Kasnije odlazimo na farmu kornjača koja se nalazi u blizini Hikaduve. Susret sa ovim lepim stvorenjima će vas veoma oraspoložiti. U povratku ćemo imati priliku da vidimo ogroman spomenik koji su Japanci podigli na mestu gde je cunami pre par godina prevrnuo voz u kome se nalazilo preko 300 ljudi. Povratak u Hikaduvu.

Dan 12: Slobodan dan
Jutro započinjemo obilaskom riblje pijace i obilazak lokalnog sela. Gledamo kako to živi lokalno stanovništvo, kakvaje njihova svakodnevnica i koji je recept za široke osmehe koji krase ove ljude.. Veče je rezervisano za uživanje u morskim plodovima u lokalnom restoranu. Spremili smo za vas odličnu večeru- degustacija raznih, svežih morskih djakonija uzmagični zalazak sunca i hladno lokalno pivo od 8.5 % alkohola. 

Dan 13: Napuštanje smeštaja, povratak i kraj putovanja
Napuštamo smeštaj u prepodnevnim časovima i opraštamo se od ostrva uz panoramski obilazak betonske džungle- Kolombo! Užurbana azijska metropola, betonska džungla koja nikada ne spava. Ludilo na ulici, rikše jure kao u igrici, pijace na sve strane, veliki oblakoderi i nepregledni parkovi. Transfer do aerodrome na let za Beograd, sa presedanjem u Dubaiju. Povratak u Beograd.
Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja uplaćuje se 350 €, nakon formiranja grupe uplaćuje se još po 300 €, a ostatak sume uplaćuje se najkasnije do 6 nedelja pred polazak. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama