Tokio

Tokio, Japan

već od 1249€

Opis destinacije

Tokio se sastoji od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela koji su tokom vekova srasli zajedno i oblikovali kompleksan, podsticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola je istovremeno uzbudljiva, intrigatna i iscrpljujuća. Tokio nudi veliki broj znamenitosti i senzacije, moderan dizajn i oko 100 000 restorana, haotičan je i glasan i smiren poput zena, urban sa visokim soliterima i stidljiv sa skivenim hramovima. Japanska prestonica jeste grad trešnjinog cveta i parkova, visoke mode, visoke tehnologije i visokih zgrada, užurbanih, nasmejanih, ljubaznih i vrednih Japanaca, rituala i tradicije, tačnosti, skromnosti i umerenosti…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
10 dana (7 noćenja) – avionom
DATUM POLASKA:
17.03.2023

Cena putovanja po osobi: 1.249 € 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Tokio-Doha-Beograd (sa presedanjem), avio i aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohi i Tokiu, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Tokiu, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje - izbor više jela) obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: troškovi gradskog prevoza prilikom razgledanje gradova ulaznice za kulturno istorijske spomenike, PCR test ukoliko bude bio potreban za ulazak i izlazak iz zemlje, boravišne takse, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, kao i fakultativni izleti. 

FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni izlet autobusom za Niko . Cena -155 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica, usluge vodiča)
- Celodnevni izlet autobusom za Fuji. Cena - 165 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica, usluge vodiča)
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika 
Hotel u Tokiu kategorije četiri zvezdice u centru grada.
1. dan (17.mart .2022.) BEOGRAD – DOHA.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 13.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 15.40 sati. Sletanje u Dohu u 21.40.

2. dan (18. mart. 2022.) DOHA - TOKIO.
Let za Tokio (QR 806) u 02.10 sati. Sletanje u Tokio u 18.35 sati po lokalnom vremenu. Japan, zemlja izlazećeg Sunca su drevnom tradicijom, predivnim predelima, fascinantnom kulturom. Prošlost Japana obiluje bogatim dogadjajima i zanimljivom istorijom. Ovo je zemlja bogata hramovima i svetilištima, istorijskim spomenicima, zemlja vrhunske tehnologije, i predivne arhitekture. Japan je oduvek bio privlačan turistima, bilo zato što je daleka destinacija, bilo zbog svoje bogate istorije i zanimljive kulture ili činjenice da je jedna od najnaprednijih zemalja na svetu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan (19. mart. 2022.) TOKIO.
TOKIO. Doručak. Razgledanje grada čiji prvi podaci potiču iz sedmog veka nove ere. Na jugoistočnom delu ostrva Honšu, u Kanto regionu, na mestu nekadašnjeg malog ribarskog sela Eda, nastao je grad koji se danas prostire na preko 2000 kvadratnih kilometara, i obuhvata ostrva Izu i Ogasova. Tokio je svoje sadašnje ime dobio tek 1869. godine, kada je japanski car Mejdži svoje sedište preneo iz Kjota. Tokio u prevodu na naš jezik znači Prestonica Istoka. Tokio je glavni i najveći grad Japana i sastoji se od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela, a koji su se tokom više vekova spojili u jednu celinu. Danas je ovo jedna od najmodernijih i najnaprednijih prestonica sveta. Razgledanje glavnih znamenitosti Tokia u pratnji vodiča (pesice i gradskim prevozom): Asakusa - Stari deo grada u kome je sačuvan tradicionalni izgled Tokija. Ovo je jedini deo Tokija u kome zaista se može osetiti prava atmosfera tradicionalnog Japana. Ovde se nalazi najstariji budistički hram u Tokiju Sensoji, sagrađen u 7. veku u čast boginje milosti Kannon. Ulice koje vode prema hramu načičkane su štandovima na kojima se nalazi tradicionalna japanska odeća, štapići, kao i ukusni delikatesi. U blizini Asakuse nalazi se najviša zgrada u Japanu, Sky Tree, toranj visok 634 metra. Carska palata koja se nalazi na mestu nekadašnjeg Edo zamka. Veliki park okružen je masivnim zidinama u samom centru grada. Reč je o rezidenciji japanske carske porodice. Edo dvorac je nekada bio sedište porodice Tokugava, koja je vladala od 1603. do 1867. godine. Gradnja nove palate završena je 1888. godine. Tokom Drugog svetskog rata je porušena, ali je nakon rata izgrađena u istom stilu. Pored palate, posetioci mogu da uživaju i u drugim objektima koji krase ovo predivno zdanje. Istočni vrtovi palate, otvoreni su za javnost tokom cele godine, dok je unutrašnji deo palate za javnost otvoren samo dva dana u toku godine, 23. decembra kada je carev rođendan i 2. januara, kada možete na balkonu videti članove carske porodice. Ginza - deo grada u kojem se nalazi najveći deo prodavnica luksuzne robe napoznatijih brendova, sedište Sonya i njihov muzej u kome se može videti dosadašnji razvoj, pozorište Ginza Kabukiza, hram Tsukiji Hongwanji kao i Tsukiji market (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

4. dan (20. mart. 2022.) TOKIO.
Doručak. Razgledanje najvećih znamenitosti Severnog i Zapadnog Tokia u pratnji vodiča (odlazak metroom ili gradskim prevozom) Preporučujemo posetu Nacionalnom muzeju najstariji i najbolji muzej Japana, u kome su u pet izložbenih zgrada, izloženi eksponati poput odeće samuraja, mačeva, keramike, kaligrafskih zapisa, skulptura, umetnosti stare 2000 godina, moderne umetnosti. Tu su još galerija dragocenosti Horyuji, i čudesan muzejski vrt, primer tradicionalnih japanskih vrtova. Shibuya - kvart prepun blještavih reklama na vrhovima zgrada, jedna od najpoznatijih šoping oblasti u Tokiju, mesto brojnih prodavnica, klubova i barova, popularno odredište mladih, najbolje mesto za noćni život. U ovom kvartu nalazi se spomenik psu Haschiku koji je 9 godina na istom mestu verno čekao svog vlasnika koji je preminuo. Shinjuku - Ovo je zapravo grad u gradu. U zapadnom delu Nishi Shinjuku je poslovna četvrt u kojoj se nalazi i zgrade vlade, dok je na istoku smeštena četvrt Higashi Shinjuku poznata po devojkama za zabavu i aparatima za kockanje. U Shinjuku se nalazi i Golden gai, deo grada prepoznatljiv po najmanjim kafićima na svetu, od kojih je svaki uređen u nekom svom stilu. Shinjuku Gyoen je jedan od je jedan od najvećih i najpopularnijih parkova u Tokiu. Nalazi se na svega nekoliko minuta od stanice Shinjuku, a odlikuju ga prostrani travnjaci, vijugave staze za šetnju, kao i opuštajući ambijent za pravo uživanje. Ovo je jedno od najboljih mesta za uživanje u jedinstvenim cvetovima trešnje. Park je nastao u vreme Edo perioda, a kasnije su ga koristili carevi kao mesto za rekreaciju i zabavu. Tokom Drugog svetskog rata park je potpuno uništen, ali je već 1949. godine ponovo otvoren. Šarenilo i izgled vrta oslikani su u raznim stilovima, od kojih su mnogi došli sa zapada. Reč je o veoma živahnom mestu koje nikako ne treba propustiti. Svetilište Meiji je hram posvećen duhovima cara Meiđija i njegove supružnice, carice Šoken. Svetilište Meiji i susedni park Yoyogi zajedno čine veliki šumski predeo, u kome se nalaze pešačke staze za pravo uživanje i beg od obližnje buke. Svetilište je završeno 1920. godine, osam godina nakon smrti cara, i šest godina nakon smrti carice. Objekat je uništen tokom Drugog svetskog rata, ali je veoma ubrzo obnovljen. Tokom vladavine cara Meiđija došlo je do velikog napretka u razvoju Japana, što je dovelo do toga da nakon njegove smrti ova država uđe u svet sila. Ova kapelica je jedan od najlepših primera japanske Shinto arhitekture. Smeštena je u sredini šumarka, oaze mira u centru grada (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

5. dan (21.mart. 2022.) TOKIO /FUJI/.
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet na Fuji najvišu planinu u Japanu koja je visoka 3776 metara. Planina Fudži je vulkan koji je poslednju erupciju imao 1707. godine, ali ga geolozi generalno još uvek svrstavaju u aktivne vulkane. Ime planine potiče iz Ainu jezika i znači večni život. Planina Fudži, sa svojim elegantnim, kupastim oblikom, postala je poznata širom sveta i smatra se svetim simbolom Japana. Među Japancima postoji osećaj lične identifikacije s planinom, tako da se svakog proleća na hiljade njih penje do hrama koji se nalazi na njenom vrhu. Fudži je kroz istoriju bio veoma popularna tema u umetnosti. Od svih radova koji prikazuju planinu, najstariji sačuvani je crtež na kliznim vratima iz perioda Heian koji datira iz XI veka. Planina je glavni deo nacionalnog parka Fudži-Hakone-Izu. Noćenje.

6. dan (22.mart. 2022.) TOKIO /NIKO/.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet za Niko. Vožnja autobusom kroz predivnu prirodu do područja Nacionalnog parka, čuvenog u svetu po prirodnim lepotama, vodopadima, brojnim jezerima, planinama, izvorima tople vode. U podnožju planine Nantai, leži Chuzenji jezero, poznato po lososima i pastrnkama, idealno za šetnje, posmatranje ptica, nastalo pre 20.000 godina erupcijom upravo planine Nantai. Vožnja do grada Niko koji je na popisu UNESCO-ve svetske baštine i nalazi se na ulazu u Nacionalni park. Grad leži uz reku Daiya, severno od gradskog područja Tokyo-Yokohama. Nikko, jedno od glavnih hodočasničkih i turističkih središta u zemlji, nalazi se na jugoistočnom rubu Nacionalnog parka Nikko. Ime potiče od japanske reči koja znači "sunčev sjaj" ili "sunčeva svetlost". Sjaj ovog mjesta ogleda se u japanskoj poslovici: "Ne govori 'kekko' [veličanstveno] dok ne vidiš Nikko." Shinto svetilište je možda postojalo u Nikkou već u IV. veku pre hrista, a 766. godine ovde je osnovan budistički hram. Međutim, od XVII. veka gradom dominira veliko svetilište Tosho u kome se nalazi mauzolej Tokugawe Ieyasua, prvog Tokugawa šoguna. Važan je i mauzolej Daiyuin, posvećen Tokugawi Iemitsuu, trećem Tokugawi šogunu, koji je umro 1651. Svetilišta i povezane građevine su značajne po svojoj živopisnoj crvenoj boji koja simboliše krv, pozlaćenom ukrasu i detaljima. Njihovo slikovito okruženje, a posebno šumarci divovskih japanskih kedrova u kojima se nalaze, znatno povećavaju atraktivnost grada. Noćenje.

7. dan (23.mart. 2022.) TOKIO - GASTRONOMSKI UKUSI JAPANA.
Doručak. Odlazak gradskim prevozom u pratnji vodiča i obilazak nekih od najpoznatijih mesta gde se posetioci mogu upoznati sa tradicijom i ukusima japanske kuhinje. Obilazak jedne od najvećih svetskih pijaca sa plodovima mora Tsukiji, gde se posetilac upoznaje sa celim procesom kako se riba lovi, distribuira i prodaje. Upoznavanje sa fascinantnim svetom sushija praktično od okeana do tanjira. Uz pomoć sushi majstora se može videti proces pripreme i umetnost izrade pravih japanskih nigiri sushija. Ovde se može steći novi uvid u intimni odnos Japanskog stanovništva sa plodovima mora. Pravi doživljaj japanske gastronomske kulture i hrane može se doživeti tokom obilaska tokijske četvrti Shibuya. Ovde se mogu probati lokalna jela kao što su 'okonomiyaki' (slane palačinke sa jajima), Wagyu goveđi ražnjići i još mnogo toga u neuobičajenim restoranima i okupljalištima u ovom području. Šetnja skrivenim uličicama prepunih lokalnih malih restorana pruža nezaboravan doživljaj uživanja u lokalnoj hrani, pivu, shochu ( liker od pirinča). Posetiocu se pruža mogućnost doživljaja četvrti Shibuya očima lokalnog stanovništva. Sa najvećim brojem barova po kvadratnom metru na svetu, četvrt Shinjuku Golden Gai u Tokiju je nezaobilazna destinacija za putnike živahnog duha. Obilazak Shinjuku Golden Gai i Kabukicho prikazuje najbolje barove, restorane i štandove sa hranom koje ove četvrti mogu ponuditi. Može se uživati u japanskim jelima kao što su ramen i yakitori (ražnjići) i istovremeno upoznati sa bogatom istorijom tog područja. Ovo je jedno od najpoznatijih zabavnih mesta u Japanu kao i lokacija sa najpopularnijim noćnim životom u Tokiju (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

8. dan (24.mart. 2022.) TOKIO - KAWAGOE “MALI EDO” - TOKIO.
Doručak. Odlazak gradskim prevozom u pratnji vodiča u Kawagoe, istorijski grad koji je zadržao stil iz Edo perioda kada je odavde robom snabdevan Tokio, koji je i poslednjih godina veoma privlačan za posetioce. Smešten severno od Tokija u prefekturi Saitama, do Kawagoea se može doći za oko pola sata od šireg centra grada. Tokom godina japanskih šoguna, Kawagoe je cvetao zbog brodskih saobraćaja ka i iz Tokia na gradskoj reci Iruma. U to vreme , to je bio jedan od najvažnijih trgovačkih gradova oko Eda, kako se Tokio tada zvao. Kawagov nadimak “Mali Edo” zapravo potiče iz tog vremena. Kawagoe je zadržao puno kulturnih spomenika i građevina iz razdoblja Edoa, pa pruža pravi doživljaj ovog istoriskog perioda Japana. Kako je ovo bio važan grad za Tokio u trgovačkom i strateškom smislu, šogun je postavio neke od njegovih najodanijih ljudi kao gospodare dvorca Kawagoe. Njegova glavna ulica, okružena zgradama u stilu iz ove epohe zadržava ambijent koji podsjeća na stari grad iz razdoblja Edo (1603.-1867.godine) i omogućava posetiocu da zamisli ulice iz prošlih vekova. To je ulica Taisho Roman Dori, duž koje se nalaze stare kuće slične magacinima sa zidovima od crnog maltera i krovovima od crepa. Na stranama ulice i u uličicama između zgrada nalaze se brojne specijalizovane trgovine, restorani i snack barovi. Vrlo poznata znamenitost je Time Bell Tower (Toki no kane). Ovaj zvonik visok 16 metara pruža usluge merenja vremena stanovnicima još od pre 400 godina. Jedan od najvažnijih hramova u području Velikog Tokija, Kitain Temple, druga je glavna atrakcija Kawagoea. U Kawagoe festivalskom muzeju može se doživeti Kawagoe festival, koji se održava od 1651.godine. U njemu se nalaze jedine preostale građevine bivšeg Edo perioda. Neverovatan je jedinstven prizor koji stvaraju moderne građevine koje koegzistiraju sa očuvanim istoriskim blagom građevina, starih prodavnica i gastronomskih ukusa. Turisti iz celog sveta posećuju ovo mesto jer je definitivno idealno mesto za razgledanje kako bi se osetila tradicionalna japanska atmosfera (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

9. dan (25.mart. 2022.) TOKIO - DOHA.
Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje Tokia. Transfer do aerodroma. Let za Dohu (QR 807) u 22.30 sati.

10. dan (26.mart. 2022.) DOHA – BEOGRAD.
Sletanje u Dohu u 04.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 07.25. Sletanje u Beograd u 11.40 sati.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama