Toskana

više destinacija, Italija

već od 139€

Opis destinacije

FIRENCA- Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli… u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri! PIZA- Grad koji svi prepoznajemo po njegovom KRIVOM TORNJU… ali tu je i čuvena krstionica i mnoge druge znamenitosti na “polju čuda”… LUKA- Za ovaj grad se moze reći da je jedan od najlepših gradova regije Toskana. SIENA- Poznata turistička destinacija u regiji Kjanti, poznatoj po proizvodnji vrhovnih vina. SAN ĐIMINJANO- Srednjovekovni grad koji je sačuvao duh 13. Veka i koga sa razlogom zovu “grad 100 tornjeva”

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Toskana Autobusom
Toskana osmi mart 2023
6 dana / 3 noći Autobusom

Termin putovanjaCena aranžmanaSPECIJALNA PONUDA
08.03.2023. - 13.03.2023.189€139€
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja -

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u hotelu 3* na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Razgledanje po programu
- Agencijske usluge
- Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Boravišna turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/danu)
- individualne troškove putnika
- doplata za 1/1 sobu 60 eura (za sve 3 noći)
- fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Firenca 25e / deca 20 eura (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)
- Sijena i San Djiminjano - 30 eura / deca 15 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
- Luka i Piza - 25 eura / deca 15eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
Hotel Montebello 3* hotelmontebello.it  Hotel Montebello se nalazi na 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini. Sobe u hotelu Montebello su svetle i funkcionalne i sadrže satelitsku televiziju i klima-uređaj. Svaka soba uključuje kupatilo sa pločicama, opremljeno fenom za kosu i toaletnim priborom, a pojedine uključuju i balkon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Maestoso 3* hotelmaestoso.it Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar, bazen. Svaka soba ima tus/WC, fen za kosu, TV.

Hotel Nuovo Savi 3* hotelnuovosavi.com Smešten na glavnoj ulici za trgovinu Corso Giacomo Matteotti u banji Montekatini. Hotel ima restoran, bar, bazen. Svaka soba ima tus/WC, fen za kosu, TV.

Hotel Florida 3* - albergo-florida.it
Hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tus/WC, TV, telefon. Doručak  kontinentalni.

Hotel Raphael 3* -raphaelmct.it
Nalazi se u Montekatini Termama . Hoteli raspolažu restoranom, i recepcijom. Sve sobe su opremljene TWC-om, TV-om i telefonom. Doručak  kontinentalni. 
1.DAN -BEOGRAD
Skup putnika u 17:00h na parking Sava centra (savska strana), polazak u 17:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima (pauze,granične formalnosti…) Toskana Osmi Mart 2023

2.DAN. - MONTECATINI TERME
Planirani dolazak u Montecatini Terme, čuvenu banju koja je proglašena delom svetske kulturne baštine 2021.god. Nalazi se u najlepšem delu Toskane. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima krećemo u obilazak Montecatini Termi sa vodičem kako bi se upoznali sa sadržajem radi lakšeg snalaženja za vreme boravka . Šetnju počinjemo glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani. Naravno naša preporuka gde da popijete odličan makijato i probate italijanske paste. Noćenje.

3.DAN. –MONTECATINI TERME – SIENA – SAN ĐIMINJANO
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka srcu Toskane. Uživaćete u zanimljivoj priči našeg vodiča u toku vožnje do Siene, o toskanskim predelima I oblastima Kjanti poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme do nastavka izleta za San Điminjano. Poseta srednjevekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj srednjevekovni duh. Grad je poznat po tornjevima I zato nosi nadimak “Grad tornjeva”. Nakon razgledanja slobodno vreme. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4.DAN. - MONTECATINI TERME – PISA-LUCCA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu i Luku. Prvo ćemo posetiti Pizu. Po dolasku obilazak znamenitosti na čuvenom “Polju čuda”: Katedrala koja je podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije, zatim krstionica koja je i najveća u Italiji, I četvrti simbol Camposanto. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova Toskane - Luku. Po dolasku pešačko razgledanje grada. Obilazak Trga Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, gradske katedrale Svetog Martina, rodne kuće Đakoma Pučinija koja je danas muzej. Slobodno vreme do povratka u Montecatini Terme. Povratak u predvečernjim časovima. Noćenje.

5.DAN. - MONTECATINI TERME - FIRENCA
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada renesanse, prestonice Toskane, Firence. To je jedan od najposećenijih gradova sveta, i njeno zlatno doba je bio period vladavine čuvene bankarske porodice Mediči. To je I razlog što Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici. Na kraju razgledanja zamišljamo želju kod “porčelina”. Slobodno vreme. U predvečernjim časovima povratak u Montekatini Terme i nastavak puta za Srbiju.

6. DAN. - BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina
- Odloženo plaćanje : 50% prilikom rezervacije, ostatak na 2 mesečne rate čekovima građana.

ETA

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama