Toskana i Cinque Terre

više destinacija, Italija

već od 649€

Opis destinacije

U davnoj geološkoj prošlosti, današnja Toskana je bila prekrivena Tirenskim morem, iz koga su se izdigli Apenini. Kasnije se more povuklo i dobijen je jedan od najlepših pejzaža na svetu. Predeo je postojbina starog naroda Etruraca. Izlazi na Tirensko more, a obala je duga oko 400 km. Region je najbogatiji region šumom u Italiji, a čuvena je u svetu po najkvalitetnijem mermeru koji se vadi kod Karare. Od njega je Mikelanđelo pravio svoje statue, i legendarnog Davida. Na Toskanskim brežuljcima se gaji grožđe za proizvodnju unikatnog vina Kjanti (Chianti), najprodavanijjeg italijanskog vina u svetu. Pored toga, ovo je mesto rodjenja renesanse, regija koja je u mnogim pisanim svetskim vodičima proglašena za najlepši deo Italije. Regija koja opušta i odmara dušu i pruža zadovoljstvo boravka u njoj, uživajući u krajolicima sa uzdignutim čempresima, izolovanim vilama sa cvetnim terasama i nepreglednim vinogradima. Centar regije, nekada i glavni grad Italije, je Firenca, jedan od najprivlačnijih gradova Italije. Prepuna muzeja, galerija, očuvanih srednjovekovnih i renesansnih palata, u kojima su boravili, stvarali i radili neprevazidjeni umetnici poput Mikelandjela, Leonarda, Botičelija, Djota, Bruneleskija, Gibertija, Dantea… na svakom koraku istorija, zanimljiva priča, legenda, remek-delo, a sve to na dohvat ruke milionima turista, koji svake godine opsedaju ovaj grad da se dive svim ovim lepotama. Za Firencu je potrebno dosta vremena za upoznavanje, pre svega kulturnog blaga u brojnim muzejima i galerijama, koje je zaostavština članova moćne dinastije koja je više vekova vladala ovim prostorima, Medičijevih.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TOSKANA I CINQUE TERRE 
5 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*) – avionom 
IZLETI I POSETE: - FIRENCA - LA SPEZIA i CINQUE TERRE - SIJENA i SAN ĐIMINJANO - PIZA i LUKA  
Polazak: 08. april (povratak 12. april 2024.) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
POLAZAKHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
08. april 2024Manzoni 4*649 EUR115 EUR

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (56 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se  plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Bolonja– Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi  na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom; panoramsko razgledanje grada Bolonje, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 1,7 evro po danu po osobi za boravak u  hotelu kategorije četiri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Fakultativni izlet autobusom “Firenca” – (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča) • Fakultativni izlet autobusom “Cinque Terre” – (u cenu je ukljuĉen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između naselja u okviru  Nacionalnog parka “Cinque Terre”, usluge vodiča). 
- Fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” – (u cenu izleta uključen prevoz do Sijene i San Điminjana i usluga lokalnog  vodiča) 
- Fakultativni izlet autobusom “Piza i Luka” – (u cenu izleta je uključen prevoz do Luke, obilazak Pize I Luke, usluga vodiča) Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti za paket od 4 navedena izleta: 

Naziv IzletaCena po osobi
Firenca90€
Cinque Terre95€
Sijena i San Điminjano90€
Piza i Luka80€
KOMPLET ČETIRI IZLETA295€

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Montekatiniju, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20  prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene. 
Hotel Manzoni **** http://www.hotelmanzoni.info/en/ 
Hotel se nalazi u centru grada Montekatini. Železnička stanica je udaljena 650 metara. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom. Doru čak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja. 

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela 
1. dan BEOGRAD – BOLONJA – MONTEKATINI. 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 04:00 h. Poletanje  za Bolonju u u 06:30 (JU470). Nakon sletanja na aerodrom u 08:45h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko  razgledanje Bolonje sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak centra, grada nauke i umetnosti, poznatog po najstarijem univerzitetu  u Evropi, osnovanom 1088. godine i po svojim karakterističnim, zasvođenim trgovačkim ulicama: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika  San Petronio, jedna od najvećih u Italiji, tornjevi Azineli i Garizenda iz 12. veka… Transfer do Montekatinija. Smeštaj u hotel. Slobodno  vreme. Noćenje.  

2. dan MONTEKATINI – FIRENCA – MONTEKATINI 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u  Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna  gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se  najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila  prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom,  krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i  Galileja)… Slobodno vreme. Povratak u Montekatini. Noćenje. 

3. dan MONTEKATINI – LA SPEZIA – CINQUE TERRE – MONTEKATINI 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni  odlazak u Cinque Terre. Cinque Terre obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih se dolazi vozom. Obilaze se četiri sela Riomađore, Manarola,  Vernaca i Monterosa. Vožnja do mesta La Spezia, odakle se vozom odlazi do najvećeg sela Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama  duž potoka Mađore i spušta se ka moru. Nakon obilaska mesta, nastavak putovanja vozom do Manarole. Ovo selo odlikuju kuće koje se  spuštaju terasasto do same obale mora. Treće selo je Vernaca (Vernazza), izgrađeno oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13.veka.  Poslednje mesto koje se obilazi je slikovita Monterosa (Monterosso al Mare) smeštena u sreduni malog zaliva, sa kućama u obliku kula  (case tori). Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan MONTEKATINI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost  organizovanja fakultativnog izleta do Sijene i San Điminjana. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Duomo – jedna  od najlepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti „Palio“, kontrade puža,  pantere, akvile... Slobodno vreme do polaska za San Điminjano. Poseta srednjevekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj  srednjevekovni duh. Grad je poznat po tornjevima I zato nosi nadimak “Grad tornjeva”. Nakon razgledanja slobodno vreme. U kasnim  poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini. Noćenje. 

5. dan MONTEKATINI – PIZA – LUKA – BOLONJA – BEOGRAD
 Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili  mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pize I Luke. Obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je  Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola  Italije. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele,  rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Bolonji. Poletanje aviona u 20:15h (JU  475). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:20h. Kraj programa. 
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.