Tri Prestonice Osmanskog Carstva

više destinacija, Turska

već od 109€

Opis destinacije

Istanbul je grad u Turskoj u vilajetu Istanbul. Grad je smešten na Bosforskom moreuzu, nekadašnja je prestonica triju velikih carstava: rimskog (330—395), vizantijskog (395—1453) i otomanskog (1453—1923). Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, a ujedno i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Istanbul spada među najveće gradove Evrope i sveta, a po svojoj važnosti za kulturu i istoriju, svrstava se u sam vrh poput Rima, Londona ili Pariza.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Tri Prestonice Osmanskog Carstva
25.05. - 30.05.2022
6 dana autobusom / 3 noćenja

Cena aranžmana - 109€ (Hotel 3*) 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji;
- smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
- panoramsko razgledanje Istanbula i Jedrena u pratnji vodiča;
- usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog toka putovanja;
- troškove organizacije putovanja;

- CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- individualne troškove
- fakultativne izlete (za realizaciju je potrebno minimum 25 prijavljenih putnika):

- Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom, prvo dvorište Topkapi palate - 25€ 
- Taksim, Istiklal, Ortakoj, Azijski deo (Bujuk Čamlidže džamija) - 20€
- Džamija Sulejmanija - 10€
- Bursa - 35€
- Tursko veče na brodu (sa večerom i pićem) - 30€
- Paket fakultativnih izleta bez Turske večeri (1+2+3+4) - 70€

-međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)

POPUSTI I DOPLATE
- Doplata za 1/1 sobu - 45€
- Doplata za dodatno sedište u autobusu - 50€ (na upit)
Hotel 3* - Nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/3 sa TWC, TV, telefonom, mini barom… TAČAN NAZIV HOTELA BIĆE POZNAT NAJKASNIJE 7 DANA PRED PUT
1. DAN, BEOGRAD
Polazak grupe sa parkinga ispred Kuće cveća na Dedinju u 17.00h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor i zadržavanjima zbog graničnih formalnosti.

2. DAN, ISTANBUL – DŽAMIJA SULEJMANIJA (fakultativno)
Ulazak u Tursku u jutarnjim časovima. Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima, kratko panoramsko razgledanje grada, Smeštaj u hotel, vreme za predah. Popodnevni polazak u upoznavanje sa delom grada u kome se nalazimo - restorani, pijace, tržni centri, hrana... Fakultativni obilazak Džamije Sulejmanije koju je izgradio čuveni osmanski arhitekta Mimar Sinan kao zadužbinu Sulejmana Veličanstvenog. Obilazak turbeta Sulejmana Veličanstvenog i sultarnije Hurem. Odlazak na čaj sa najlepšim pogledom na Zlatni rog, Galata kulu i plavi Bosfor. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, ISTANBUL – SULTAN AHMETOV TRG (fakultativno) - TAKSIM + ORTAKOJ + AZIJSKI DEO (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak Sultan Ahmetovog trga, Aja Sofije, Plave Džamije, Hipodroma i Topkapi palate (prvo dvorište). Slobodno vreme do popodnevnih časova. Mogućnost fakultativnog izleta do Taksima i Istiklal džade, panoramaskog razgledanja grada sa obilaskom Ortakoj kvarta i džamije gde možete da probate čuveni krompir; prelazak u Azijski deo, obilazak džamije Bujuk Čamlidže, jedne od najvećih dzamija u islamskom svetu. Odlazak na Uksudar za slikanje ispred Devojačke kule. Odatle ćete videti najlepše osvetljeni grad kao na dlanu, grad koji jedini na svetu leži na dva kontinenta. Doživećete najlepšu istanbulsku noć sa laganim povetarcem sa Bosfora u kosi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, ISTANBUL – BURSA (fakultativno) - TURSKO VEČE (fakultativno)
Doručak. Fakultativno odlazak u Bursu - četvrti najveći grad Turske i bivšu prestonicu Osmanlijskog carstva od 1326 do 1365 godine. Obilazak Zelene džamije, Zelenog turbeta, odlazak na gradski vidikovac, poseta turbetu Osmana Gazija I (osnivača Osmanske dinastije i buduće imperije) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han..., slobodno vreme za razgledanje grada, ručak, šoping. Povratak u Istanbul u popodnevnim satima. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče na brodu. Noćenje.

5. DAN, ISTANBUL – JEDRENE
Doručak. Napuštanje hotela i polazak u Jedrene, treću prestonicu carstva koju obilazimo po programu putovanja. Panoramsko razgledanje grada - Džamija Selimija, Bedestan čaršija, Eski džamija, Ali Pašin bazar... Slobodno vreme za šetnju i odmor. Polazak za Beograd u  popodnevnim časovima. Usputne pauze i granične formalnosti.

6. DAN, BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

TT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama